Select Page

L’esdeveniment congrega als 22 països de la Unió Europea que integren el Douzelage del 8 a l’11 d’abril


José Pérez Sifre i Claudia González Palomares són els dos alumnes seleccionats pels instituts de secundària Bellaguarda i Altaia, respectivament, per a participar en la 11a edició del Mini Parlament Europeu que se celebrarà en Bellagio (Itàlia). La cita per als 22 països de la Unió Europea que integren el Douzelage tindrà lloc del 8 a l’11 d’abril.


La delegació alteana estarà encapçalada per la regidora d’Educació i Agermanaments, Pepa Perlés, a qui també acompanyarà l’edil del BLOC, Pepa Narbó. La selecció dels alumnes “s’ha realitzat directament per cada un dels instituts de la localitat i els triats són de segon de l’ESO”, ha desvelat l’edil d’Educació.


El tema principal sobre el qual treballaran els jóvens del Douzelage que assistisquen a l’esdeveniment es basarà en el llibre “El xicotet príncep” d’Antoine de Saint Wxupéry. Per a Perlés, l’objectiu de l’activitat es basa en “incentivar l’interés dels jóvens per Europa utilitzant la temàtica seleccionada per a potenciar l’interés en diferents cultures i en la màgia de descobrir l’enteniment mutu fomentant l’esperit de formar part d’un territori comú”.


A més, la regidora d’Educació ha explicat que els alumnes alteans hauran de llegir “El xicotet príncep” i portar una còpia del mateix tant en castellà com en valencià. Així mateix, les ciutats participants realitzaran un logo del llibre que “representarà els trets culturals més significatius de cada municipi”, ha desvelat Perlés. Com a clausura del Mini Parlament es realitzarà un taller teatre-musical on els alumnes participaran “en una representació teatral conjunta”, ha afirmat la responsable d’Educació.


Finalment, Perlés ha felicitat els alumnes d’Altea als que ha desitjat que “disfruten de l’activitat que els donarà l’oportunitat de conéixer jóvens de la seua edat dels distints països que formen part del Douzelage”.

Pin It on Pinterest