Select Page

L’acord facilita el condicionament de zones verdes i la cessió de més de 29.000 metres quadrats a la Facultat


Dilluns passat va tindre lloc la comissió mixta que integra l’Ajuntament d’Altea i la Universitat Miguel Hernández (UMH) el que ha permés la gestió del sòl del campus alteà a què se cedirà 29.449 metres quadrats i on es condicionaran les zones verdes. Durant la reunió, que va tindre lloc en l’àrea d’Urbanisme, van estar presents l’alcalde, Andrés Ripoll, la regidora d’Urbanisme, Verónica López, l’edil de Cultura, Miguel Zaragoza, el rector de la UMH, Jesús Rodríguez, i altres responsables de la Universitat.
Segons l’acord, la UMH disposarà de dos parcel·les en el municipi per a instal·lar una zona de lliure d’ús per als estudiants, denominada “Illa informàtica”. Un dels terrenys comptarà amb una superfície de 25.249 metres quadrats i afronta amb Palau Altea, entre els carrers Benidorm i Alcoi. L’altra parcel·la, de 4.200 metres quadrats, està situada en la zona nord del campus, junt amb la parcel·la on l’Ajuntament té projectada la construcció d’un aparcament. Respecte d’això, la regidora d’Urbanisme ha explicat que en la comissió mixta “destaquem la importància de la dotació d’infraestructures universitàries i la gestió de zones verdes i enjardinades circumdants als edificis de la Facultat”.
Durant la trobada també es va tractar la protocol·lització, dins de la reparcel·lació del Pla Parcial de Belles Arts, aprovada l’11 de desembre del 2009, de les actuacions i tràmits que s’ha de seguir per a l’ampliació “necessària” del campus que, una vegada culminades, “dotaran tant a la universitat com a la localitat d’unes instal·lacions dignes de la titulació que s’impartix a Altea”, ha insistit López.
A més de la cessió de terrenys, l’acord entre la UMH i l’Ajuntament inclou la col·laboració entre ambdós institucions per a la posada en marxa de nombrosos projectes culturals i artístics que afavoriran els estudiants de la Universitat i a la resta d’alumnes d’Altea. En este sentit, l’edil d’Urbanisme, ha subratllat que “queda demostrat l’interés tant del consistori com de la UMH per a fomentar la interrelació entre la societat alteana i la comunitat universitària per a incrementar així la participació de la UMH en l’activitat cultural i educativa del municipi”.
Per la seua banda, l’alcalde ha matisat que “hem avançat un pas més en l’estreta col·laboració i excel·lent relació que existix entre el poble d’Altea i la Universitat Miguel Hernández ja que amb estes reunions es va teixint, cada dia més, una xarxa fonamental entre la comunitat universitària i la nostra societat, sent partícips ambdós institucions de les distintes activitats que exercim”. Així mateix, el primer edil ha incidit que “és un gran orgull contribuir com a alcalde a què, d’una vegada per sempre, s’haja materialitzat esta comissió mixta que era demandada per la UMH des de fa més de deu anys i que ja funciona en altres municipis com Elx”. “Es tracta d’unes reunions vitals ja que compartim un espai del nostre municipi i per a la seua correcta gestió és fonamental que existisca enteniment i que tinguem l’ocasió d’assentar-nos i parlar sobre els temes d’interés de les dos institucions” pel que “agraïsc a la UMH i al seu rector el gran interés mostrat per a ser una peça fonamental en l’activitat de la societat alteana en tant han quedat fixades les bases per a mantindre una estreta col·laboració que espere que es mantinga en el temps governe qui governe l’Ajuntament”, ha finalitzat l’alcalde.

Pin It on Pinterest