Select Page

L’alcalde, Andrés Ripoll, junt amb el responsable de l’àrea de Seguretat i Salut de la Fundació Laboral de la Construcció, els edils d’Infraestructures i Comerç i un membre de CCOO, ha donat a conéixer la possibilitat de sol·licitar a Altea la Targeta Professional de la Construcció, dimecres que ve 17 de febrer en una unitat mòbil que l’esmentada Fundació instal·larà en la Plaça de l’Ajuntament de 09:00h a 18:00h. “A més, s’informarà els treballadors de la construcció de quin és el camí per a aconseguir-la”, hi ha assenyalat el primer edil alteà.


L’alcalde ha recordat que es tracta d’una acreditació necessària a partir de l’any 2012 i l’ha equiparat al carnet de manipulador d’aliments que tenen els treballadors de l’hostaleria. Andrés Ripoll ha agraït a la Fundació el “haver tingut a bé desplaçar-se fins a Altea per a oferir als ciutadans, concretament treballadors i empresaris de la construcció, este nou servici informatiu i de tramitació de la TPC”.


Com a representant de la Fundació, Balbino Cortés ha explicat que la Fundació té com a objectius el foment de la formació professional, la millora de la salut i la seguretat en el treball, així com la professionalització i dignificació de l’ocupació en el sector de la construcció.


Respecte a la Targeta Professional de la Construcció, “esta reunix tota la informació laboral del treballador i acredita la seua formació en prevenció de riscos i la seua experiència”, apunta Cortés, qui hi ha assenyalat, “la targeta no és un element garant per a obtindre treball, però sí que és un element facilitador d’ocupació”.


Balbino Cortés ha reiterat el caràcter gratuït, tant de l’expedició de la TPC com dels cursos formatius que impartix la Fundació.
Per la seua banda, l’edil de Servicis Tècnics, Santiago Ronda ha recordat que dimecres que ve els treballadors que estiguen interessats a obtindre la targeta podran sol·licitar informació en la unitat informativa i formativa que es trasllada a Altea; així com també, aquells que ja tinguen la targeta podran actualitzar-la.


Finalment, Javier Alandes, representant de CCOO ha fet un crida als treballadors perquè sol·liciten la targeta com més prompte millor i no deixen el tràmit a última hora quan esta siga ja obligatòria.
Es pot obtindre més informació sobre la TPC, requisits i documentació necessària en www.trabajoenconstruccion.Com o telefonant al 900 11 21 21.

Pin It on Pinterest