Select Page

L’aplicació de la Llei de Dependència ha sigut la temàtica que s’ha abordat en la reunió comarcal on han assistit els treballadors socials de Teulada, Benissa, La Vila Joiosa, l’Alfàs del Pi i Altea i que s’ha celebrat en el CEAM alteà. De 9 a 14 hores, el grup de treball ha aprofundit en els tràmits administratius per a l’aplicació eficaç de la Llei. Esta iniciativa s’ha organitzat a petició tant de la coordinadora de la Llei de Dependència a nivell provincial, Celia Mestre, com de la regidoria de Benestar Social que dirigix l’edil, Gemma Córcoles. “Durant la jornada s’han donat pinzellades per a agilitzar els tràmits que tenen a veure amb la Llei per a aconseguir que les persones que la demanen tinguen els servicis que demanden”, ha explicat Córcoles. A més, l’edil ha criticat que la conselleria de Benestar Social des que es va posar en marxa la Llei en 2007, “ha tingut paralitzats els programes d’ajudes que es poden sol·licitar” encara que ha matisat que “durant l’últim mes pareix que, per fi, comencen a escoltar les demandes dels usuaris per les peticions de les administracions locals”. Així mateix, Córcoles ha remarcat que gràcies a la reunió de la ministra de Política Social, Trinidad Jiménez, amb els consellers de les comunitats autònomes que va tindre lloc el passat 25 de gener a Madrid, “es van comprometre a treballar perquè en sis mesos es resolgueren totes les peticions” i ha recordat que la Comunitat Valenciana és “una de les més retardades” pel que “animem a la conselleria que continue en la línia de treball que està executant este mes per a aplicar la Llei de Dependència”.
A Altea, són més de 300 persones les que han sol·licitat les ajudes de què només “15 estan rebent la prestació econòmica per cuidar una persona dependent, ningú està rebent l’ajuda a domicili encara que hi ha quatre sol·licituds en marxa i com a ajudes a les places en residències només l’han rebut tres persones”, hi ha assenyalat la regidora socialista.
Córcoles ha animat a la població a què s’informe en el departament de Servicis Socials del Centre Social on “poden demanar cita per a assessorar-se sobre la Llei que sufragarà moltes deficiències que existixen hui en dia”. Finalment, ha detallat que poden tramitar les ajudes “totes les persones que tinguen un familiar dependent amb alguna discapacitat física o psíquica i que no puga realitzar les tasques quotidianes.

Pin It on Pinterest