Select Page

El regidor de Cultura, Miquel Zaragoza, acompanyat per l’edil del BLOC Baltasar Ripoll i Mª Rosa Soler, membre de l’escola valenciana, ha presentat la posada en marxa, per segon any consecutiu, del programa Voluntariat pel Valencià, un programa de foment de l’ús del valencià, l’objectiu del qual és que persones amb coneixements bàsics d’esta llengua es llancen a parlar-lo.


Segons dades facilitades per l’edil de Cultura, “l’any passat la resposta va ser molt bona ja que comptem amb 46 persones inscrites en el programa”. Zaragoza hi ha assenyalat que “en el cas dels aprenents eren de totes les edats i nacionalitats preferentment espanyols, de països de l’Est i Llatinoamèrica”. Quant als voluntaris “estos eren de totes les edats i condicions socials”, ha especificat l’edil.


Miquel Zaragoza ha agraït la implicació en la iniciativa per part de la Casa de Cultura i Biblioteca Municipal, “ja que és allí on han d’inscriure’s els participants”.


Com a participant en la primera edició del programa a Altea, Baltasar Ripoll qualificat l’experiència de “molt enriquidora”. “És una oportunitat per a ajudar la gent a aprendre la nostra llengua, quedant amb ells i compartint 10 hores en diferents activitats ja siga culturals, socials, com a passejos, compres, visites al poble, conversacions per a animar a eixa persona a aprendre una llengua que és la pròpia d’Altea i conéixer el poble, les seues tradicions, i les qüestions quotidianes de la vida en valencià”, ha explicat Ripoll. L’edil nacionalista ha recordat que no cal tindre un nivell elevat de coneixement del valencià per a ser voluntari”.


I finalment des de l’Escola Valenciana, coordinadora de l’activitat, Mª Rosa Soler ha manifestat sentir-se contenta “perquè a pesar de la crisi existent, l’Ajuntament continua apostant per la cultura i la integració”. Soler ha comentat que “mentres que en altres municipis es nota sempre una falta de voluntaris a Altea no ha sigut així. L’any passat va haver-hi tants voluntaris com a aprenents.


El termini d’inscripció està ja obert en les oficines de la Casa de Cultura ubicada en el carrer Pont de Moncau núm.14 (Telèfon 96-5842853) i en un termini de quinze dies s’iniciarà l’assignació de parelles.

Pin It on Pinterest