Select Page

El ple de l’Ajuntament d’Altea ha ratificat la definitiva pujada de la taxa del servici d’aigua a domicili i clavegueram amb la modificació de les ordenances que les regulen. Esta pujada del preu del cost del subministrament d’aigua potable i la taxa de clavegueram procedix del ple d’agost del 2008 en el que el PP i Bloc-Verds van votar a favor d’adjudicar el servici a l’empresa Tyosa-Aguas de València que introduïa en la seua proposta un increment del 33% per a l’aigua i un 49% en el cas del clavegueram. La votació ha donat com resultat un empat tècnic ja que Bloc i PSOE han votat a favor mentres que PP, Paca Sevila i Grup Mixt han votat en contra. L’empat tècnic en ambdós casos, aigua i clavegueram, s’ha resolt amb el vot de qualitat de l’alcalde donant com resultat l’aprovació de les propostes de modificació de les ordenances.


 El regidor d’Infraestructures, Santiago ronda, ha explicat la postura socialista incidint en la responsabilitat política com a equip de govern d’acatar les decisions del ple “que tenen al PP i al Bloc com a responsables d’esta situació perquè ells van ser els que van optar per l’empresa Tyosa que introduïa l’increment de la taxa més elevat i no era la proposta que els informes tècnics i la mesa de contractació havien triat com la més adequada”. Ronda a més ha explicat que continuàvem amb la taxa anterior a la decisió plenària de 2008 “i era l’Ajuntament el que estava d’alguna manera subvencionant la diferència, 500.000 euros anuals, amb l’empresa adjudicatària, ara amb la modificació de les ordenances aconseguim a més que molta gent que consumix molt aigua pague pel que realment gasta”. Des de Bloc-Verds, Baltasar Ripoll, s’ha centrat en la necessitat la millora de la xarxa de subministrament d’aigua potable “perquè teníem unes taxes que no es corresponen amb el cost d’eixe servici”.


 El PP per la seua banda ha votat en contra al·ludint no estar d’acord de pujar les taxes “per considerar-les voluntàries” en paraules de Miquel Ortiz; Paca Sevila ha considerat que les propostes són totes una exigència del Bloc al PSOE “que mai té com a prioritat la reducció dels gravàmens als ciutadans”; Grup Mixt amb Carolina Punset ha al·legat “estar defenent els interessos dels votants i no a una empresa per molt alteana que siga”.



 

Pin It on Pinterest