Select Page

Segons ha explicat l’edil d’Infraestructures i Medioambiente, Santiago Ronda, “des de l’any passat és la Confederació Hidrogràfica del Xúquer la que s’està encarregant de mantindre en bon estat i nets els barrancs del municipi d’Altea, gràcies a un acord que vam aconseguir”. Amb estes paraules, l’edil socialista respon a les crítiques abocades pel grup municipal BLOC que acusa a l’Equip de Govern de falta de previsió.


“El Portaveu del Bloc, Baltasar Ripoll ha afirmat en un comunicat que no hi ha hagut servici del PAMER i jo vull dir que no s’ha donat esta prestació perquè per mitjà d’un informe remés a la CHJ se sol·licitava que fóra ella la que netejara els barrancs”, ha comentat Ronda, qui ha afegit: “la mateixa Confederació, després de les pluges de 2007 va intervindre en tots els barrancs perquè estos tingueren una neteja adequada i evitar possibles inundacions”.


A més, el responsable municipal de Medioambiente ha incidit que “amb este tipus de neteges no hem tingut problemes de desborde de barrancs perquè estaven nets a pesar de les canyes que creixen”. “No obstant nosaltres tenim resposta favorable de la CHJ respecte a la neteja que es va dur a terme al setembre del 2009”, ha puntualitzat Ronda. També, Santiago Ronda ha informat que “fa un mes diversos tècnics de la CHJ es van desplaçar a Altea i acompanyats per un tècnic municipal van visitar els barrancs del terme municipal i van confirmar que se n’anava a procedir a la neteja. Esperem que així siga i entenc que després dels últims temporals, la CHJ haurà prioritzat les seues accions”.


Respecte als treballs de neteja, el regidor s’ha referit als ja efectuats en el Barranco Els Arcs i parla de la imminent neteja de la resta de barrancs d’Altea, “que els durà a terme la CHJ sense cap cost per a Altea”.


Quant a les crítiques abocades pel BLOC, en referència a la pèrdua de la subvenció del PAMER, Santiago Ronda ha manifestat que “si bé és cert que rebíem una subvenció, també ho és que nosaltres havíem d’aportar una quantitat per a equipament, desplaçaments, entre altres coses. I la veritat és que no compensava la qüestió econòmica amb el treball realitzat”. Del personal que es contractava de forma puntual i temporal per a formar part de la brigada del PAMER, Ronda ha assegurat que “teníem problemes amb la gent que es contractava per al PAMER perquè hi havia dificultats entre ells i l’any passat vam haver de prendre mesures perquè va haver-hi un conflicte entre quatre treballadors i vam haver de prescindir dels seus servicis perquè eren baralles constants”. A açò l’edil ha afegit que “estem oberts que la Confederació ens demane personal i si així fóra comptaríem amb la mateixa gent que amb anterioritat treballava en la neteja de barrancs a través del PAMER” i ha matisat, “sempre que es respecten entre ells i no provoquen situacions de què ens hàgem de lamentar”.


 

Pin It on Pinterest