Select Page

Baltasar Ripoll, portaveu del Grup Municipal del BLOC en l’Ajuntament d’Altea, ha criticat en un comunicat la falta de previsió del govern municipal PSOE-CIPAL respecte de la neteja de barrancs.


La neteja de barrancs és un treball que feia tots els anys el Pamer, una brigada subvencionada per la Diputació Provincial d’Alacant. Treballadors i treballadores aturats amb dificultats per a trobar un treball formaven esta brigada que durant uns mesos netejava els nostres barrancs i els preparava per a les possibles pluges de la tardor.


L’any 2009, el regidor d’Infrastructures i Medi Ambient va decidir, de forma unilateral, prescindir dels servicis del PAMER i, per tant, renunciar a l’esmentada subvenció i, també, a donar una ocupació temporal als possibles candidats a formar la brigada. Davant les preguntes dels regidors del Bloc en la Comissió Informativa d’Infrastructures del dia 27 de novembre de 2009, el regidor responsable de l’àrea, Santiago Ronda, justificava esta renúncia, d’una banda, en la manca de cohesió i coordinació interna del grup de treball i d’altra en què s’estaven fent gestions perquè la Confederació Hidrogràfica del Xúquer es féra càrrec de la neteja dels barrancs.  


No obstant això, a hores d’ara, l’única zona del terme municipal que s’ha netejat ha sigut la desembocadura del Barranc dels Arcs, mentre que la resta, és a dir, quasi tots els barrancs d’Altea, continuen bruts, en un exercici de total irresponsabilitat per part del govern PSOE-CIPAL. El Bloc  subratlla les conseqüències nefastes que eixa falta de manteniment hauria tingut si s’hagueren pruduït pluges torrencials com les que vam patir l’any 2007, quan els barrancs sí que estaven néts i, tot i això, l’aigua va causar abundants danys.


EL portaveu del Bloc en l’Ajuntament d’Altea, Baltasar Ripoll, lamenta que l’equip de govern PSOE-CIPAL deixe la seguretat del nostre poble en mans de l’atzar, més quan l’Agenda Local 21 –que apunta les necessitats i prioritats per a la millora econòmica i ambiental del nostre poble-, en el seu diagnòstic, remarca que cal escometre la neteja dels barrancs en previsió de possibles incendis. Per això, el grup valencianista insisteix en la necessitat d’actuar –ara que encara estem a temps- en els barrancs més perillosos de cara al període estival, època en què el risc d’incendi és més alt a causa de les altes temperatures i de l’acumulació de vegetació seca.


 

Pin It on Pinterest