Select Page

Des del 20 al 24 de desembre Altea estarà present en la Fira Internacional de Turisme on com a novetats portarà la recuperació de la ruta de senderisme PRV-7 i el festival de Jazz Sumerjazz, entre altres ofertes com són “Un passeig per l’Art i la Història”; un díptic amb la programació de Setmana Santa a Altea; una guia de festes; el cicle de concerts “Música a Boqueta Nit” i la “Mostra d’Artesanía”. “Oferim un turisme mediambiental i cultural que s’unix al tradicional de sol i platja”, ha explicat l’edil de Turisme, Miquel Zaragoza qui durant la presentació ha estat acompanyat pel regidor de Medi Ambient, Santiago Ronda.
Com porta sent habitual, Altea estarà integrada en el Patronat de la Costa Blanca durant la fira de turisme que se celebra en la capital espanyola des de demà al pròxim diumenge; així ho ha especificat el responsable municipal de l’àrea de Turisme, qui ha desvelat el contingut de l’oferta alteana i presentat el material publicitari que fins a FITUR desplaça Altea per a oferir als milers de visitants que, en els cinc dies de duració de la cita, recorreran la parada del recinte firal. Material en què s’inclou una guia genèrica del municipi; una guia sobre art i història alteana; un díptic amb la programació de Setmana Santa, en el que se citen la “Ruta de les ermites”, “La Passió” i els actes litúrgics; separadors de pàgines amb fotos d’Altea, calendari del 2010 i telèfons d’interés; una guia de festes; un fullet del cicle musical d’estiu a l’aire lliure, “Música a Boqueta Nit” i l’exposició i venda d’artesania que en Setmana Santa i a l’estiu es desenvolupa en el Nucli Antic d’Altea, coneguda per la “Mostra d’Artesania”, que enguany complix la XXVII edició.
A més, com a novetats per les quals Altea ha apostat per a presentar en FITUR, estan la recuperació de la senda PRV-7 i el cicle de concerts de Jazz Sumerjazz.
De la iniciativa mediambiental ha parlat l’edil d’àrea, Santiago Ronda qui ha explicat que “en 1991, quan l’actual alcalde va ser Regidor de Medi Ambient, es va realitzar la ruta PRV-7. Amb el pas dels anys s’havia perdut l’homologació de la ruta i ara pensem que calia recuperar-la. Es va firmar un conveni de col·laboració entre els ajuntaments d’Altea, Callosa i Xaló, ja que la ruta afecta estos tres municipis i s’ha comptat amb el finançament de la Generalitat en un 80% del pressupost”.
Segons ronda, “amb la rehabilitació de la ruta hem vist que el senderisme és una activitat turística molt demandada, ja que està sent prou transitada”.
Entre els detalls de la restauració aportats per l’edil, es troba el tipus de material utilitzat, que no és un altre que l’originari del lloc. Per a l’edil de Turisme, la restauració de la ruta “pot suposar el primer pas de la declaració de la zona com a parc natural”.
Quant a Sumerjazz, el responsable de Cultura ha recordat que es tracta d’un cicle de concerts de Jazz, en el que estan implicats tres municipis turístics com són El Campello, Dénia i Altea. El passat estiu va tindre lloc la seua primera edició, però donat l’alt grau d’acollida que va tindre entre la població s’ha decidit continuar amb la iniciativa i impulsar-la, ha afegit Miquel Zaragoza.


 

Pin It on Pinterest