Select Page

L’equip de govern d’Altea fa balanç de l’any i anuncia els projectes de futur.

Hui al matí, l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i els portaveus de l’Equip de Govern Compromís-PSOE, Diego Zaragozí i Vicenta Pérez, respectivament, han celebrat el tradicional desdejuni amb la premsa al que han realitzat un balanç de l’any que és a punt de concloure; alhora que han anunciat alguns dels projectes que es posaran en marxa en un futur proper.

Després de la benvinguda de l’Alcalde, ha pres la paraula el portaveu de Compromís, Diego Zaragozí, que ha recordat alguns dels èxits aconseguits el present 2021; com per exemple, que Altea serà el primer municipi de menys de 50.000 habitants que compte amb la certificació de Destinació Turística Intel·ligent. Un projecte que permet la inversió de 4 milions dʻeuros per a la posada en pràctica del Pla de Sostenibilitat Turística.

L’edil també s’ha referit als 1,7 milions d’euros que l’Ajuntament ha distribuït en ajudes en este darrer any marcat per la pandèmia del COVID-19. A més, Altea comptarà amb la primera oficina d’orientació laboral d’àmbit comarcal.

A l’àmbit de l’Agenda 2030, Altea és un dels municipis pioners que està alineant la seua acció de govern amb els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible. “Fet que farà que Altea estiga ben posicionada a l’hora de rebre ajudes procedents d’Europa”; ha declarat Zaragozí.

Pel que fa a l’àrea de Cultura, Diego Zaragozí, ha ressaltat l’obertura del Centre d’Interpretació Carmelina Sánchez Cutillas i la seua aula didàctica a Villa Gadea.

Pel que fa a les grans inversions que s’estan duent a terme al municipi, com la de regeneració del Front Litoral, el Portaveu de Compromís ha indicat que és possible la seua execució gràcies a la reducció dràstica del deute municipal.

Pel que fa a projectes que es troben en marxa, l’edil ha ressaltat el de “Altea Zero Emisions”; les contínues labors de prevenció d’incendis, com ara la neteja de barrancs; l’ampliació de recursos i la millora de serveis prestats per l’Empresa Pública, gràcies a la consolidació de 28 places d’operari; l’optimització energètica de la climatització de Palau Altea; ampliació de la zona d’aparcament al nucli d’Altea la Vella, on també s’han canviat les conduccions d’aigua potable i clavegueram del poble antic. Unes conduccions que també seran renovades en part del Nucli  Antic d’Altea el proper 2022 i el projecte del qual s’ampliarà en anys successius, segons ha revelat Zaragozí.

Un altre dels projectes principals en què l’Equip de Govern està treballant és el de l’accessibilitat de la zona compresa entre Pont de Moncau i carrer Convent, les obres dels quals estan sent estudiades pels tècnics.

A l’àrea esportiva, el canvi de la pista del Pavelló de Garganes i la remodelació de la piscina centren els treballs que s’estan fent en estos moments.

D’estos projectes i altres qüestions ha parlat el responsable municipal d’Infraestructures i Portaveu de Compromís a l’Equip de Govern, que ha conclòs anunciant que als treballs de regeneració del Front Litoral, que marxen en un termini estipulat, se sumarà l’execució d’una conducció per canviar el lloc de bombament i descarregar de treball el punt de bombament ubicat a la Travessia Prado (Casa del Mar). Unes obres que l’edil ha qualificat de “relativament senzilles” i el termini d’execució de les quals és de 2 mesos.

Per la seua banda, Vicenta Pérez, portaveu PSPV-PSOE, ha explicat que, “des del govern de coalició la gestió s’ha entès com una aposta general on es prioritzaren les necessitats del municipi respecte a les particularitats de les regidories i així hem apostat per un pressupost on hi seguisca havent inversió, ajudes i obres per continuar movent tot el teixit econòmic del municipi, amb una visió de recuperació i conciliació social”.

“En este 2021 hem continuat treballant amb les particularitats que ens ha marcat la pandèmia i ho hem fet aportant la nostra gestió per millorar la qualitat de vida al ciutadà en tot allò que hem pogut”; ha matisat la regidora. Després de referir-se a les previsions del 2022 que les presentaria l’alcalde com a projectes comuns del govern de coalició, Pérez ha destacat una en una les àrees que porta el PSOE dins de l’Ajuntament, començant amb la declaració de les Festes Patronals com a Festes d’Interès Turístic; la realització de multitud d’activitats destinades a joves i menuts seguint les mesures protocol·làries anti COVID. En este punt, la regidora ha remarcat l’esforç que des de les diferents àrees s’ha hagut de fer perquè estes hagen pogut tirar endavant.

A Comerç, la posada en marxa d’Altea Market, el centre comercial virtual i la promoció del comerç i hostaleria local han centrat la seua activitat.

De seguretat Ciutadana Pérez s’ha referit a la Patrulla Canina com un dels nous serveis engegats per Seguretat Ciutadana.

Benestar Social, ha estat una de les àrees amb més activitat al darrer any. En ella es han triplicat els esforços realitzats per atendre el gran nombre d’usuaris que ha tingut este departament, com a conseqüència de la crisi econòmica i social generada per la pandèmia; com així ha detallat l’edil. Vicenta Pérez ha apuntat la creació de l’àrea de Benestar Animal i quant a Sanitat s’ha referit als recursos que esta àrea ha destinat a l’obertura del punt de vacunació massiva instal·lat al Centre Juvenil.

A Educació, àrea que gestiona directament Pérez, “ens hem vist en la necessitat d’aportar més diners per complir amb el protocol anti COVID respecte a la neteja als centres escolars”. A més, han augmentat els esforços per continuar realitzant activitats educatives i de lleure per a l’alumnat que estiguen adaptades a la situació sanitària actual, havent de dividir-les en grups o adaptar-les als diferents centres educatius del municipi, com en el cas del festival Culturant lo Diamant. També el nombre de cursos per a adults ha augmentat i l’activitat de l’Aula de Cuina no ha cessat. Pel que fa a Igualtat, ha destacat els esforços enfocats cap a la prevenció respecte a la violència de gènere i el treball constant per la igualtat entre dones i homes amb programes i formacions de conscienciació.

Després de la intervenció dels portaveus, ha sigut el primer edil alteà, Jaume Llinares el que ha desvetllat els projectes de futur de la seua particular “carta de Reis”.

Llinares, en primer lloc, ha puntualitzat que les accions de govern engegades són propostes consensuades entre els dos grups que conformen l’Equip de Govern i la decisió de realitzar-les està basada en el benefici que estes puguen reportar a la ciutadania i atenent la seua prioritat. “La pandèmia ha condicionat les prioritats i una ha estat la de repartir totes les ajudes que han arribat d’altres administracions i també les del mateix consistori”; ha sentenciat l’alcalde.

Altres qüestions a què ha al·ludit Llinares ha estat la de dinamització de l’economia. En paraules de l’Alcalde, “l’Ajuntament ha de ser el motor econòmic del poble, per això hem prioritzat la recuperació econòmica amb el foment dels sectors econòmics locals, com és per exemple el sector turístic”. “La imatge de poble tranquil i segur, en què hem treballat i transmès, ha estat ben rebuda pel turista nacional i valencià que ens ha triat com a destinació. Hem tingut una temporada turística bona”; ha afegit Jaume Llinares, que ha relacionat diversos dels projectes en marxa i també de futur com els potenciadors de VisitAltea. Entre estos projectes hi ha la reforma del Front Litoral i la certificació de DTI.

De les inversions del Pla de Sostenibilitat, l’Alcalde ha avançat que la majoria d’estes aniran destinades a la digitalització “per convertir Altea en un poble més intel·ligent, més amable i més sostenible”. Este Pla contempla actuacions en cinc línies estratègiques d’actuació: mobilitat urbana sostenible, digitalització de la sostenibilitat mediambiental, resiliència i seguretat, màrqueting i intel·ligència de la destinació i diversificació del producte turístic.

Pel que fa a inversions per al 2022, la compra de la Cooperativa Agrícola serà la inversió més alta prevista per l’equip de govern. Ha emfatitzat l’Alcalde, que ha apuntat que la finalització del Pla General també pot arribar el proper exercici. A més, Llinares ha especificat que la posada en marxa del Pla de Belles Arts i Montahud són també decisius per a la recuperació econòmica del municipi.

Quant a altres projectes assenyalats per l’alcalde com a executables en un futur no gaire llunyà, la remodelació del bulevard de la Comunitat Valenciana; la millora de la connexió entre els dipòsits de Montahud i les Rotes; la realització de la potabilitzadora; el projecte d’urbanització de la zona compresa entre el pont de l’autopista i l’av. La Nucía, per tal de convertir-la en una zona amable, sobretot per als usuaris del Blanquinal; ha especificat lalcalde.

Dels projectes de construcció del Centre de Dia i l’Ecoparc, Jaume Llinares ha apuntat que estos estan a càrrec d’ubicació. “Tots dos projectes han de ser realitzats en sòl municipal i en estos moments no hi ha gaire sòl disponible, per la qual cosa s’han de buscar sengles parcel·les i requalificar-les”. “Espere que puguem tramitar en poc de temps esta necessitat perquè es puguen dur a terme estos projectes que compten amb subvenció externa”; ha acabat anhelant l’alcalde.

Jaume Llinares ha conclòs la compareixença desitjant als presents a la convocatòria en particular i a la ciutadania d’Altea, en general, unes bones festes i pròsper any nou.

Pin It on Pinterest