Select Page


Altea ja compta amb una nova Plaça Pública i amb un Arxiu Municipal que s’ha ubicat en zona de Pla de Castell, entre els carrers La Vila Joiosa i l’Alfàs del Pi, i que ha inaugurat este matí l’alcalde de la localitat, Andrés Ripoll, acompanyat per la regidora d’Urbanisme, Verónica López, i part de la corporació municipal. El projecte s’ha realitzat gràcies al Pla E del Govern Central i ha comptat amb un pressupost de 344.830,14 euros. En total, s’ha construït una superfície aproximada de 400 metres quadrats i s’han completat els vials existents amb 60,21 metres quadrats de voreres i 84,48 metres quadrats de calçada. L’obra ha sigut executada per TYOSA i ha permés la contractació de 43 treballadors de què 12 eren desocupats.
El primer edil ha destacat que amb este projecte “rehabilitem una zona que estava deteriorada des de fa molts anys i que era una reivindicació històrica de tot el barri”. A més, Ripoll ha explicat que s’ha dotat a la Plaça amb “bancs i una zona enjardinada amb el que hem aconseguit millorar la qualitat de vida de tots els veïns i dignificar la zona” i ha recordat que en la part inferior serà on s’ubique l’Arxiu Municipal.
Durant la inauguració també s’ha desvelat el nom de la Plaça Pública que, tal com es va aprovar en el Ple celebrat ahir, serà Ventura Martí “La Comare”. “Es tracta d’un homenatge a una alteana que va saber conquistar totes les famílies d’Altea gràcies a la seua labor professional com a comare amb el que s’ha convertit en una persona entranyable per a tots els alteans i alteanes”, ha afirmat Ripoll. En este sentit, la regidora d’Urbanisme ha subratllat que Martí es mereix este reconeixement ja que “passarà a la història d’Altea pel seu caràcter afable, generós i per ser una dona que ajudava a qui ho necessitava”. Respecte al projecte que s’ha realitzat, l’edil ha apuntat que “hem aconseguit un espai obert i oxigenat per a tots els veïns, residents i visitants i que ara convertirà la zona en un dels punts neuràlgics del municipi”.
Després de les intervencions, l’alcalde i els familiars de Ventura Martí han sigut els encarregats de desvelar les plaques commemoratives de la Plaça Pública.

Pin It on Pinterest