Select Page

La regidoria de Cultura ha organitzat una jornada de portes obertes a l’Arxiu Municipal en ocasió dels 406 anys de l’atorgament de la Carta Pobla a Altea. Així ho dóna a conèixer l’edil d’àrea, Aurora Serrat, que anuncia que la cita tindrà lloc dimecres que ve 11 de gener.

“Descobrint l’Arxiu Municipal: les vides que dormen al paper” és el lema triat per la regidoria de Cultura per seguir recordant els orígens del poble d’Altea i rememorar este aniversari a tots els alteans i alteanes.

Com explica Serrat, “per commemorar l‟atorgament de la carta Pobla d‟Altea, l‟Arxiu Municipal obri les portes a la ciutadania. En horari de matí han estat convidats a participar els IES del municipi; mentre que a la vesprada romandrà obert al públic en general, en horari de 19:00 a 21:00h, en què es podran consultar alguns dels documents més representatius que es conserven en el Arxiu Municipal”.

L’edil de Cultura subratlla que Pere Soler, arxiver municipal i Juan V. Martín, historiador alteà, seran els encarregats de mostrar les peculiaritats que s’hi poden trobar.

Aurora Serrat convida els alteans i alteanes a gaudir d’esta iniciativa cultural que commemora els 406 anys de la carta de repoblació que el senyor Martín d’Àlava i Palafox, procurador del senyor Jaume Palafox, senyor de les baronies de Calp i Altea i marquès d’Ariza , d’una part i Francisco Alvado, Juan Barber i altres pobladors d’Altea, de l’altra part, concerten per al lloc d’Altea l’11 de gener de 1617.

 

Pin It on Pinterest