Select Page

 Esta vesprada a Palau Altea tindrà lloc la inauguració d’una mostra organitzada per l’editorial d’obra gràfica i taller de serigrafia “De Buena Tinta”. L’acte tindrà lloc a les 20:00h i “en l’exposició es pot veure obra de Cebriàn, Roda, Casamada, Gordillo, Feito, etc. Obra que sempre és original i firmada, a més de numerada i assequible, la qual cosa fa que es fomente la formació de col·leccionistes i l’adquisició de treballs de grans artistes que es revalora cada vegada més en el mercat de l’art”, ha explicat el regidor de Cultura i responsable de Palau Altea, Miquel Zaragoza.
Segons ha comentat l’edil, l’editorial va nàixer a Conca de la mà de Javier Cebrián i en 1992 es trasllada a Altea. “Moment des del que ha estat desenvolupant eixa voluntat artística al municipi amb el resultat d’unes 600 serigrafies i més de 200 pintors dels més distints estils. Un treball de busca de solucions, elecció de materials i complicitat amb els artistes que avalen la qualitat de les seues produccions”, ha afegit Zaragoza.
Acompanyant el regidor de Cultura en la presentació de la mostra ha estat una de les responsables de l’editorial, Concha Lledó, la qual ha desvelat que “De Buena Tinta” porta en contacte amb l’obra gràfica des de 1975 i que va ser en 1992 quan es va constituir l’editorial. “Ens encarreguem de posar en contacte a l’artista, l’estampador, el galerista i al públic”, hi ha assenyalat Lledó.
Concha Lledó ha comentat que l’editorial va començar la seua activitat agrupant a una sèrie de pintors per a realitzar una idea comuna; des de pintors abstractes a figuratius, passant per còmic, entre altres branques de l’art. Després es van centrar a fer una col·lecció de 27 serigrafies, una per cada lletra de l’alfabet. Presentat en carpetes. També es va dur a terme una sèrie anomenada Políptics, amb la que van tornar als gèneres tradicionals de la pintura. L’última de les col·leccions és “Altea vista per”, que té un format “curiós” i “allargat”, amb una edició de 60 obres.
Com ha apuntat Concha Lledó, a Palau Altea es podrà veure una mostra de cada una de les col·leccions esmentades. La mostra romandrà en la sala central d’exposicions del Centre d’Arts fins al pròxim 10 de gener.

Pin It on Pinterest