Select Page

Els presidents de les dos entitats musicals amb què compta el municipi, Vicente Ripoll i Josep Lanuza, acompanyats per l’edil de Cultura, Miquel Zaragoza, han donat a conéixer el programa d’actes organitzat per la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella i la Societat Filharmònica Alteanense amb motiu de la celebració de Santa Cecília, patrona dels músics.
Durant la presentació, l’edil de Cultura ha recordat que “com és tradicional a Altea, durant la festivitat de Santa Cecília, se celebren concerts diversos, a més que es produïxen les incorporacions dels nous músics a les dos agrupacions”.
Zaragoza ha anunciat que la present edició compta amb una novetat: la incorporació del Conservatori Municipal a la celebració des del que s’han previst diversos concerts, tant a Altea com a Altea la Vella.
Miquel Zaragoza ha subratllat el plaer que per a la seua persona suposa el comptar amb representació de les dos societats musicals alteanes en la presentació del programa de Santa Cecília; qui han sigut els encarregats de desvelar les activitats previstes.
En nom de la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, Vicente Ripoll ha recordat que enguany la Banda celebra el 75 aniversari de la seua formació. Efemèride que conclourà amb el Certamen de Música Festera el 6 de febrer del 2010 amb l’homenatge que es rendirà al Mestre Pérez.
Quant a les activitats de la setmana cultural en honor a Santa Cecília organitzades per la SRM d’Altea la Vella, Ripoll ha explicat que donaran inici dilluns 16 amb l’actuació de grups instrumentals estables del Conservatori Municipal a les 20:00h al Centre Cultural d’Altea la Vella. Dimecres 18 a partir de les 09:00h s’impartiran uns tallers musicals per als escolars del CP Altea la Vella i a les 20:00h actuarà al Centre Cultural el grup de percussió Alzarak. Dijous 19 la cita és amb una actuació dels solistes del Conservatori a les 20h al propi Centre de Cultura; hora i lloc que també tindrà l’actuació de divendres a càrrec dels educands de la Recreativa. Per a dissabte 21 de novembre s’ha previst la realització del sorteig de bandes que intervindran en el Certamen de Música Festera i a les 19:30 concentració en la Plaça del Centre Cultural i desfilada fins a l’Església Parroquial, en la que se celebrarà la missa en Honor a Santa Cecília. Al finalitzar esta, a les 21h aproximadament, tindrà lloc al Centre Cultural el Concert Extraordinari i la incorporació dels cinc nous músics a la banda i que no són altres que: María Soler Martínez amb la flauta; Mamen Lledó Ripoll amb el clarinet; Eric Bernal Marco amb el baix; Jordi Valls Beneyto amb el saxo i Juan Carlos Ripoll Pérez amb el saxo. Segons ha indicat el president de l’entitat, “enguany hem invitat els músics que ja no formen part de la Banda a tocar de nou per al concert i són més de 30 els músics que han acudit a la cita”.
A més de la incorporació dels nous músics, la SRM d’Altea la Vella té previst entregar dos lires com a reconeixement a la llarga permanència en la formació. Una és la lira de plata que se li entregarà a Vicente Alvado pels seus 25 anys com a músic i l’altre homenatge és a Juan Pérez, que rebrà la lira d’Or pels seus 50 anys de músic.
Quant a la Societat Filharmònica Alteanense i el seu programa d’actes per a Santa Cecília, Josep Lanuza ha indicat que este donarà inici el dia 13 i conclourà el diumenge 29 amb la Secció Simfònica del Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea.
També, igual que ha fet Ripoll, Lanuza a descrit u per un els actes previstos, en este cas per la Societat Filharmònica Alteanense per a la celebració de Santa Cecília. Actes que començaran este divendres 13 de novembre amb el concert de l’Orquestra de Cambra, Cor i Orquestra de Pols i Pua de la SFA al Centre Social a les 20:30h. Dissabte 14 tindrà lloc l’arreplegada de músics que entren a la SFA en el passeig Sant Pere a les 16:30h. Els nous músics són Miquel Llorenç Martínez amb el clarinet; Javier Llinares Guardiola amb el trombó; Jaume Rostoll Berenguer amb la trompa; Ana Gomis Merenciano amb el saxòfon i Andrea Devesa Ivars amb el violí. A les 18:30h tindrà lloc la missa cantada pel Cor de la SFA en honor a Santa Cecília a l’Església Parroquial Mare de Déu del Consol. Dimarts 17 de novembre, audició a càrrec del Grup de Percussió “Dispersió” i del Grup de Percussió del Conservatori al Saló d’Actes de la seu de la SFA a les 20:00h. Dimecres 18 a les 20h, també al Saló d’Actes de la SFA, tindrà lloc una audició a càrrec del Quartet de clarinets “3+1” i del quartet de Trombons del Conservatori Municipal. Dissabte, a les 21h a Palau Altea tindrà lloc el concert de la Banda Simfònica de la SFA. Dimarts 24 a les 20h al Centre Social els Solistes del Conservatori Municipal oferiran un concert, que es repetirà per part d’altres solistes l’endemà a la mateixa hora. El cap de setmana corresponent als dies 28 i 29, el protagonista serà el Certamen Internacional de Bandes de Música en les seues dos seccions; la Secció Primera, en la que participaran el Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios -València-; la Societat Musical Santa Cecília de Chelva -València-; Banda Simfònica Escola de Música de Tocancipá -Colòmbia- i la Banda Simfònica Cercle Catòlic de Torrent -València. En la Secció Simfònica, que tindrà lloc el diumenge, participaran la Societat Va unir Musical d’Alberic -València- i la Banda Simfònica Societat l’Artística de Buñol -València-. Certamen que acabarà amb la intervenció de la Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense, organitzadora de l’esdeveniment.
Per a concloure, Lanuza s’ha referit al programa de Cooperació Internacional en què participa la SFA, que acollirà durant les jornades de Santa Cecília a un grup de músics marroquins realitzant activitats educatives i culturals.

Pin It on Pinterest