Select Page

La iniciativa compta amb projeccions de pel·lícules gratuïtes al Centre Social


La regidoria de Benestar Social manté l’activitat del Videoforum per a “sensibilitzar la població sobre qüestions culturals i socials a través del cine”, ha explicat l’edil responsable de l’àrea, Gemma Córcoles. La iniciativa compta amb la projecció de pel·lícules que es realitzen tots els dijous a les 21 hores en el Centre Social i l’entrada del qual és gratuïta. A més, Córcoles ha recordat que abans de cada projecció “es realitza una xarrada per a aprofundir sobre el seu contingut”.
Així mateix, la regidora ha realitzat una valoració positiva del Videoforum durant 2009 on s’han organitzat cicles de “cine espanyol, comèdia i literatura que s’han combinat amb altres d’un sentit més social per a sensibilitzar als espectadors sobre distintes temàtiques i que han tingut una bona resposta per part del públic”. Respecte als cicles socials, enguany s’ha pogut visionar el cicle sobre “l’altruisme” on es potenciava “eixa faceta positiva del ser humà”, el relatiu al “cine en llocs llunyans” que ha permés “abordar els costums i hàbits de Llatí Amèrica i Àfrica” o el “cine històric” on “es va incloure una de les pel·lícules a què va assistir més públic i que va ser “El xiquet amb el pijama de ratlles” on els alumnes dels instituts alteans van assistir convocats pels seus professors d’Història i van realitzar un treball en classe sobre la pel·lícula”, ha desvelat Córcoles.
Per a juny es va programar un cicle de “cine a la carta” on “el públic va triar les pel·lícules que volien visionar gràcies a unes enquestes que van realitzar els coordinadors del Videoforum”. Al finalitzar la temporada, els encarregats de la iniciativa van designar a l’espectador de l’any a què van entregar un obsequi per a premiar la seua fidelitat.
El Videoforum es va reiniciar a l’octubre amb la temàtica de “bons hàbits” amb pel·lícules que versaven sobre l’esport, la gastronomia i la música. Durant este mes, es tracta “el cine en llocs llunyans” i el dijous dia 5 de novembre es projectarà la pel·lícula “El camí a casa” mentres que per a desembre ja s’ha programat un cicle sobre “cine europeu”.
Des de la regidoria, s’anima a la població a què assistisca a les sessions cinematogràfiques i es recorda que a finals d’any es donaran a conéixer els nous cicles per al 2010.

Pin It on Pinterest