Select Page

S’han iniciat ja les obres i es preveu que concloguen a final d’any


Des de la regidoria de Medi Ambient que dirigix l’edil, Santiago Ronda, s’anuncia que ja s’han iniciat les obres per a la regeneració natural del llit del riu Algar que permetrà recuperar espècies autòctones i adequar el seu ús social. El projecte compta amb una inversió de 981.093 euros i forma part del Pla E del Govern Central. Des de la regidoria es preveu que la iniciativa estarà finalitzada a finals d’any.


L’objectiu fonamental dels treballs és recuperar i millorar l’estat del llit i la seua biodiversitat. Les actuacions que s’estan desenvolupant tenen la finalitat de netejar el llit, millorar hidràulicament el tram de la seua desembocadura, la seua posada en valor i integració en el conjunt dels recursos paisatgístics i naturals del municipi. En este sentit, el regidor de Medi Ambient ha detallat que “s’està realitzant una anivellació del llit amb una escullera de contenció per a donar més amplitud a la laminació de les aigües en el pont de l’Escorxador”. Així mateix, Ronda ha explicat que ara els treballs se centren “a netejar i retirar el fem i restes del llit, per mitjà de mitjans mecànics i repàs manual, amb trasllat a zona d’arreplega per al seu posterior tractament”.


A més, s’eliminarà la vegetació al·lòctona i invasora, fonamentalment esbarzer, mare-selva i gram, la qual cosa millorarà la capacitat hidràulica del llit i que “ja s’està realitzant en la zona de Sogay”, ha puntualitzat l’edil socialista.


L’actuació també permetrà “recuperar la vegetació amb espècies autòctones i riberenques del tipus: Sarja, Murta o Tamariu”, ha assegurat ronda. Així mateix, el tècnic municipal de Medi Ambient ha recordat que “lluny del llit es plantaran espècies de port arbori com: Xop o Llepes. En la terra vegetal . les.les amb llavors geocel.les d’espècies herbàcies del tipus fenal, cércol i acant”. Altres actuacions a cometre són “l’ordenació del llit, formació de caixer d’aigües baixes, protecció de talusos i reducció de l’erosió”, ha indicat Jorro. A més, s’adequarà l’entorn per al seu ús social, “habilitant zones de passeig i esplai, amb la creació d’una senda principal que recorrerà tota l’actuació pel marge dret del llit”, ha indicat el tècnic de Medi Ambient. Segons Jorro, “amb la senda es crearà una barrera per a evitar la invasió de vehicles en la zona protegida i així evitarem que tiren runes en el futur”.


Per a Ronda, “era necessari donar-li un espenta al riu Algar i aconseguir que es regenerara a través de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer el que era una reivindicació, des de fa molts anys, del PSOE alteà”. En este sentit, ha criticat que el Partit Popular, durant els seus dotze anys de govern, “permetera que el riu es convertira en un femer i que també perderen projectes per a utilitzar la grava del riu per a regenerar la platja de l’Olla o altres plans per a actuar en la platja de Cap Blanch i Cap Negret”. “Ara el riu tindrà la imatge que tots volem perquè tant els alteans com els turistes puguen disfrutar d’esta zona”, ha remarcat el regidor de Medi Ambient. Així mateix, l’edil ha afirmat que es crearà una Brigada especial perquè “vigile el riu i evite que es deteriore com va ocórrer durant la legislatura del Partit Popular”.


Finalment, el regidor de Turisme, Miquel Zaragoza, que també ha visitat les obres ha destacat que “el riu serà un atractiu més per als turistes que ens vullguen visitar i que potenciarem”. Zaragoza ha insistit en el fet que s’informarà en l’Oficina de Turisme a tots els interessats sobre “les sendes del riu Algar perquè la gent puga passejar i disfrutar de la zona”.



 

Pin It on Pinterest