Select Page

La regidoria de Participació Ciutadana, regida per Carolina Punset, ha posat en marxa un projecte nou que té com a objectiu conéixer l’opinió dels ciutadans en temes d’interés general que afecten el municipi. Per a això se celebrarà una primera jornada de consulta pública el pròxim dia 15 d’octubre de 15:00h a les 21:00h a la plaça de l’Ajuntament.
Segons ha explicat l’edil, es tracta d’un acte emmarcat en la Setmana Europea de la Democràcia Local l’única pretensió de la qual és estimular la participació activa i democràtica dels ciutadans en les institucions. “Iniciatives per a este fi hi ha de diversos tipus, però nosaltres hem decidit optar per una consulta pública. Volem que la gent puga opinar sobre determinats temes d’interés general i el que ens interessa és una participació efectiva dels ciutadans”, ha apuntat la responsable municipal de Participació Ciutadana.
La Jornada d’Opinió consistirà a depositar en unes urnes -6 en total- l’opinió del ciutadà sobre un tema i les qüestions triades per a esta primera enquesta són: Creus que és necessari reduir o eliminar les bosses de plàstic a Altea?. Estàs a favor de la peatonalizació de carrers? I quins carrers faries de vianants i com?. Penses que seria una mesura oportuna que els menjadors escolars d’Altea tingueren un dia per setmana dieta vegetariana?. T’agradaria crear un banc de temps a Altea?. Eres partidari de deixar majors espais de passeig als gossos?. I en últim lloc hi haurà una urna per a iniciatives ciutadanes: Què proposes tu per a millorar Altea que no coste diners?. “El Fòrum Ciutadà ens ha suggerit alguns d’estos temes. Si esta jornada té èxit, dins d’un temps es podria celebrar una altra consulta ja amb els temes que els participants hagen depositat en l’urna d’iniciatives ciutadanes”, ha puntualitzat Punset.
A més de la consulta, el participant podrà aportar dos fotos, una del que més li agrada d’Altea i l’altra amb el que menys li agrada. Fotos que serviran per a una exposició col·lectiva; així ho ha indicat la regidora qui ha anunciat que té intenció d’invitar a tots els grups polítics de la corporació Municipal a què participen “perquè els ciutadans puguen intercanviar amb ells suggeriments o queixes”.
“Els resultats de l’enquesta es penjaran en la web municipal perquè tot el món puga conéixer-los”, ha puntualitzat l’edil de CIPAL.
Carolina Punset ha conclòs la presentació de la Jornada d’Opinió, invitant els ciutadans d’Altea que participen. S’invitarà als participants a orxata amb fartons.


 

Pin It on Pinterest