Select Page

Joventut i Projectes Europeus s’uneixen en el foment de la participació dels joves al municipi.

Altea, 19 de setembre de 2023. El regidor de Projectes Europeus i Joventut, Germán Manjón, acompanyat per les tècniques d’àrea, Paloma Verdú i Mercedes Benedicto, respectivament, ha anunciat els resultats de les accions realitzades al municipi en pro de la participació jove i en l’àmbit del projecte europeu YAMAG, l’objectiu del qual és conèixer les inquietuds dels joves d’entre 18 i 29 anys per adequar les polítiques i els projectes públics a les seues necessitats.

Com ha explicat l’edil, “al projecte YAMAG hi participen diversos socis europeus, Romania, Croàcia i Itàlia, i es posen en comú quines són les bones pràctiques per fomentar que la gent jove hi participe”; una cosa que ha exemplificat amb la figura dels “corresponsals” i “ambaixadors” que té Altea i que són joves que van al Centre Juvenil i participen en les activitats que es duen a terme; així com els joves que participen a les mobilitats juvenils gràcies a l’oficina de Projectes Europeus, EuroAltea. “Els altres socis segur que tenen altres bones pràctiques per fomentar la participació dels joves i el que es fa és posar-les en comú”; ha afegit Germán Manjón.

Es tracta d’un projecte europeu en què participa Altea i destinat exclusivament a joves.

Manjón ha concretat que “a Altea s’han fet unes enquestes i jornades de debat en què han participat instituts, ambaixadors, clubs esportius, els tècnics d’àrea, entre d’altres, i s’ha posat en comú la manera que tenen els joves de participar a Altea. Els resultats ens han dit que hi participen poc perquè no els arriba, de la qual cosa es desprèn que cal millorar la comunicació. Quan participen de vegades veuen que no tot és el que ells han volgut expressar o no arriben a tenir resposta, per la qual cosa cal intentar que siga una participació real i que allò que ells decideixen estiga inclòs en les accions que realitza l’Ajuntament. Hem d´aconseguir arribar a més i fomentar la participació”.

Ara quan es faça l’avaluació de resultats juntament amb els altres socis, nosaltres també podrem agafar els seus resultats i fer una avaluació conjunta”. Ha conclòs el responsable municipal de Joventut i Projectes Europeus.

Pin It on Pinterest