Select Page

La corporació municipal va aprovar ahir per unanimitat firmar un conveni de col·laboració amb el Ministeri d’Interior per a reforçar la col·laboració entre Guàrdia Civil i Policia Local en matèria de seguretat viària i seguretat ciutadana. En este sentit, la regidora de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Patricia Mora, ha explicat que des del consistori “considerem la seguretat ciutadana com un dels pilars bàsics de la societat del benestar i estimem prioritari combatre la inseguretat per mitjà d’una actuació conjunta i coordinada entre les Forces i Cossos de Seguretat en què se sumen tots els recursos destinats amb este fi”.


 La regidora ha destacat que gràcies al conveni la Policia Local “tindrà accés a les bases de dades per a consultar les requisitòries judicials, persones desaparegudes, vehicles sostrets i objectes d’interés policial”. A més, també permetrà que la Direcció General de la Guàrdia Civil facilite a l’Ajuntament “les dades estadístiques mensuals relatius a l’activitat policial i delictiva; propiciarà la integració d’ambdós cossos policials en els servicis d’urgència del 112; facilitarà la utilització de freqüències conjuntes per a comunicacions policials; la utilització també conjunta de les oficines de denúncies i atenció al ciutadà per a optimitzar els recursos humans; les dependències policials de cada un dels cossos serviran de suport a qualsevol d’ells; s’estipularà un termini de sis mesos per a la celebració d’una Junta Local de Seguretat després de la firma de l’acord per a establir els procediments per a la coordinació de polítiques en matèria de seguretat; s’elaborarà un Pla Local de Seguretat que arreplegue la problemàtica de seguretat en l’àmbit municipal, s’establiran objectius i programes d’actuació; i es crearà una comissió mixta de seguiment que es reunirà, com a mínim, dos vegades a l’any per a garantir el normal desenvolupament i l’execució del conveni”.


Durant la sessió plenària també es va aprovar per unanimitat crear un fitxer municipal amb les imatges de les càmeres de videovigilància i control de trànsit que s’han instal·lat en el terme municipal.


 

Pin It on Pinterest