Select Page

El departament de Servicis Socials de l’Ajuntament està millorant les seues prestacions a l’incorporar un programa informàtic de gestió de dades impulsades des del Ministeri de Política Social. Altea és beneficiària d’esta millora “de forma privilegiada -ha comentat la regidora, Gemma Córcoles- perquè normalment es realitzen els cursos de formació a nivell comarcal, no a un municipi exclusivament”. L’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll, s’acostava hui fins a les aules d’informàtica del CEAM per a conéixer de primera mà els detalls del curs i felicitar els tècnics a qui se’ls està impartint el curs formatiu.
 
Per a la formació dels treballadors socials de l’Ajuntament, s’ha programat un curs impartit per Chelo Bailén al llarg d’esta setmana al CEAM. Segons la regidora “amb este programa aconseguim que molts expedients que estan en format paper passen a estar informatitzats unificant-se les dades de tots els usuaris i facilitant la tasca de tot l’equip del departament la qual cosa revertirà en un millor servici al ciutadà”.
La professora del curs ha explicat les característiques del curs que prové del denominat Programa SIUS (Sistemes d’Informació per a Usuaris de Servicis Socials) “que és una ferramenta utilitzada per tots els tècnics dels departaments de Servicis Socials de l’administració local. Registra i emmagatzema totes les dades d’aquells que acudixen als departaments per a demandar o sol·licitar algun tipus de servici”, puntualitza Bailén. A més d’açò, “el programa una vegada registrats els expedients permet i facilita l’ús d’eixes dades per a planificar, avaluar els recursos del propi Ajuntament i impartir una política social adequada a les necessitats reals dels ciutadans de la localitat”


Finalment, “el Programa SIUS unifica en el conjunt de l’estat la labor que es desenvolupa en tots els ajuntaments i possibilita bolcar eixa informació local cap a les comunitats autònomes i Administració Central quan és necessari” ha indicat María Eugenia Grané, coordinadora de Servicis Socials .

Pin It on Pinterest