Select Page

Milers de persones de les províncies d’Alacant, Múrcia, València o Albacete es van desplaçar al llarg del cap de setmana a Altea per a disfrutar de les 130 activitats proposades per Ecoaltea, així com del menjar vegetariana, els estands, el mercat ambulant o els concerts a l’aire lliure. Les conferències van tindre un nivell molt alt, i inclús va haver-hi problemes en algunes activitats per a acollir l’elevada demanda per part del públic, que, segons l’organització, va superar les expectatives.
“S’han complit els objectius de la fira, que eren generar un punt de trobada amb la participació de moltes persones amb consciència social i mediambiental i convertir al municipi d’Altea en un referent des del punt de vista ecològic”, segons paraules de la regidora de Participació Ciutadana, Carolina Punset, que es mostrava molt satisfeta per la gran afluència de públic registrada els tres dies, a pesar de la pluja caiguda en la vesprada de diumenge.
Els xiquets i les famílies van tindre part del protagonisme de la fira, amb 26 tallers i activitats dirigits específicament a ells: reciclatge, acrobàcies i equilibri, jugant a riure, cuina familiar, elaboració de sabons i sals. En molts d’ells hi hi havia cua abans del començament per a assegurar plaça.
Les conferències per a adults, la majoria d’ells relacionats amb temes de conscienciació social i agrícola, benestar personal i salut natural, també estaven repletes. Cal destacar la conferència sobre banca ètica, oferida pel reputat directiu de la banca Tríodes Bank, Joan Melé o la d’Arboricultura de secà impartida per Carlos Vilalta.
Va destacar perquè perdurarà en el temps la iniciativa de bioconstrucció d’una casa de bales de palla per a ferramentes en el Col·legi Les Rotes; l’arquitecte Iñaki Urquía es va desplaçar des de Navarra perquè tots puguem disfrutar del seu coneixement i d’esta iniciativa.
Quant a l’ambient, el festival d’Arts Escèniques va donar, mai millor dit, l’espectacle continu i amb la Gala de Circ al Palau, es va omplir fins a la bandera. Els jóvens artistes van fer les delícies dels xiquets, encara que en l’espectacle hi havia gran quantitat d’adults que també van disfrutar amb les acrobàcies i pallassades dels presentadors.
El dissabte a la nit, un concert a Palau sobre sons que curen va tornar a registrar el ple total.

Pin It on Pinterest