Select Page


El regidor de Turisme, Miquel Zaragoza, ha fet balanç de la presència d’Altea en la Fira Internacional de Turisme, celebrada del 28 de gener al 1 de febrer en IFEMA, i l’ha qualificat de «molt positiva». Zaragoza ha explicat que «l’estand d’Altea va tindre una gran afluència de visitants, malgrat que enguany, per diferents motius, es notara un descens de visitants». «Van passar persones de totes les nacionalitats però sobretot espanyols, gent que estiueja a Altea des de fa molts anys i persones que venien recomanades per unes altres i que desitgen conéixer el nostre municipi», ha afegit el responsable municipal de Turisme.
Com és habitual, l’estand d’Altea estava situat en l’espai del Patronat de Turisme de la Costa Blanca; entre els municipis de l’Alfàs del Pi i La Nucia. Entre les innombrables persones que el van visitar, Zaragoza ha destacat la visita del President de la Generalitat, Francisco Camps; la Consellera de Turisme, Angélica Such; el President de la Diputació Provincial d’Alacant, José Joaquín Ripoll; la Subdelegada del Govern en la Província, Encarna Llinares; la directora del Patronat Costa Blanca, Gema Amor; així com el Ministre de Sanitat, Bernat Soria; el Secretari General del PSPV, Jorge Alarte i Leire Pajín, Secretària d’Organització del PSOE. Tots ells van ser rebuts per l’Alcalde, Andrés Ripoll, l’edil de Festes, Pepa Perles i el mateix regidor de Turisme.
Miquel Zaragoza ha detallat les activitats que Altea va portar a terme en FITUR, tals com la presentació del projecte “Portals de Turisme Cultural” en la qual al costat d’Altea van participar els municipis de Cocentaina i El Castell de Guadalest. Aquesta presentació va tindre lloc el dijous dia 29. El divendres 30 es va portar a terme la “Visita virtual per Altea” i la presentació de la “Guia de submarinisme a Altea”.
El dissabte 31 de gener va tindre lloc la recepció als 100 alteans que es van desplaçar a Fitur, gràcies als autobusos que l’Ajuntament va disposar per a tal finalitat. Recepció en la qual se’ls va lliurar una bossa amb material publicitari del municipi.
Segons els detalls aportats per Miquel Zaragoza, la Fira va servir també per a establir diversos contactes, com per exemple la visita d’alumnes de dos col·legis de Madrid; la Societat Internacional de Dansa, amb seu a París, està interessada a realitzar la pròxima final del concurs a Altea; reunions amb el President de l’Associació Nacional d’Estacions Nàutiques; la productora argentina “Agencia Alas” desitja organitzar un programa de turisme de la Costa Blanca, centrat en Altea i els seus voltants i el President de la Societat d’Agermanaments d’Espanya ha mostrat el seu interès per agermanar Altea amb Malibú.
En el transcurs de la compareixença, Zaragoza també s’ha referit a l’impacte d’Altea en els mitjans de comunicació durant la fira i ha dit que: «Fitur ha permés que tots els madrilenys puguen conéixer Altea a través de l’emissora Onda Cero en els seus estudis de la capital de l’Estat. Cada dia s’ha efectuat un resum en Ràdio Altea; Ràdio Litoral Ser i Ràdio Benidorm Ser han realitzat múltiples entrevistes en directe en els seus comunicats de fets i programes especialitzats igual que ha fet Onda Cero Marina Baixa. El grup Premsa i Notícies ha entrevistat a l’Alcalde i al regidor de Cultura, així com han estat presents en totes les presentacions del Patronat. Televisió Benidorm ha dut a terme les mateixes entrevistes i ha estat present en la presentació de la visita virtual donant bon compte de la presència d’Altea en Fitur. Televisió Alfàs ha requerit igualment de les declaracions d’Andrés Ripoll i les meues per als seus reportatges de la fira».
Miquel Zaragoza ha conclòs el balanç de FITUR indicant que «hem fet un gran esforç i el cost econòmic ha estat d’uns 30.000€ aproximadament. El mateix pressupost que l’any passat. No hem volgut reduir el pressupost perquè vam pensar que per a un municipi turístic com és el nostre, la promoció és molt important».

Pin It on Pinterest