Select Page

En el matí de hui ha tingut lloc la posada en marxa dels Horts Urbans Escolars amb la inauguració simbòlica d’un d’ells, el del CP Garganes. A aquesta inauguració han acudit l’Alcalde, Andrés Ripoll, l’edil d’Agricultura, Carolina Punset i la regidora d’Educació, Pepa Perles; que han estat acompanyats per la Directora del Centre, Isabel Pérez.Si la setmana passada es posava en marxa l’Hort Ecològic Urbà, a partir de hui seran els diferents centres educatius del municipi els que puguen gaudir de la iniciativa. La inauguració dels horts s’ha portat a terme en el CP Garganes i durant la mateixa la responsable municipal d’Agricultura ha assenyalat que «amb aquest projecte donem cultura als xiquets del municipi aprenent a conrear. Amb això es fomentarà no només que coneguen tota la nostra cultura agrària, sinó que a més es fomentaran els bons hàbits alimentaris». Punset ha explicat que a més es portaran a terme en els centres xarrades sobre la nutrició sana «perquè els xiquets quan conreen a l’hort els entren ganes de menjar allò que ells mateixos han conreat», afig Carolina Punset.
Entre els detalls oferits per l’edil d’Agricultura està el fet que entre hui i demà es repartiran calendaris de sembra i llavors als col·legis públics d’Altea perquè comencen amb el cultiu i els horts. Uns horts que ja tenen instal·lat el seu sistema de reg per degoteig.
Punset ha conclòs la seua intervenció puntualitzant que des de la regidoria es portarà a terme un seguiment del projecte.
Per la seua banda, l’Alcalde ha indicat que amb la inauguració d’aquests Horts Urbans Escolars es posa en marxa una faceta més de la promoció de l’agricultura i l’ecologia que l’Equip de Govern té entre els seus objectius. «En aquest cas la promoció es porta a terme entre el sector de la població més jove, que en comptes d’estudiar en els llibres el procés, pot veure’l plasmat en la realitat i observar com creixen les llavors».
Com a primer edil alteà, Andrés Ripoll ha agraït el compromís de tots els responsables dels centres i mestres que s’ofereixen a posar en pràctica l’activitat. «Des de l’Ajuntament el que es fa és facilitar les condicions perquè es puga plantar, com per exemple preparar la terra i facilitar les llavors», ha comentat l’Alcalde.
Des de la regidoria d’Educació, Pepa Perles ha detallat que «quan la regidoria d’Agricultura em va parlar del projecte em va semblar una bona idea perquè en alguns col·legis ja es conreava, però de manera esporàdica i sense cap tipus de control. Era una actuació particular de cada col·legi però no hi havia un seguiment del que s’estava realitzant». «D’aquesta manera l’activitat agrària en els col·legis està coordinada i els resultats seran molt positius», ha conclòs l’edil.

Pin It on Pinterest