Select Page

L´edil d´àrea, Anna Lanuza, visibilitza l´entitat i anuncia la tramitació d´un conveni de col·laboració entre APARME i el Consistori

Hui al matí s’ha pogut conèixer de boca dels integrants d’APARME, pacients i voluntaris, l’àmbit d’acció de l’Associació Parkinson Mediterráneo. Una entitat sense ànim de lucre, d’àmbit comarcal, que té com a objectiu principal ajudar els malalts de Parkinson i els seus cuidadors. Així ho han indicat l’edil de Benestar Social, Anna Lanuza; el secretari d’APARME, Andrés Gómez; Vicente Serrat i José Luis Villalba, afectats per la malaltia.

Com ha explicat la responsable municipal de Benestar Social i Sanitat, “APARME és una entitat que dóna difusió, suport i coneixement al que és la malaltia del Parkinson; una malaltia encara molt desconeguda per a moltes persones”. A això Lanuza ha afegit que “l’entitat ja col·labora amb el municipi d’Altea, però el que volem és que hi tinga més presència, que la gent sàpiga que estan ací, què és el que fan i com poden donar ajuda; no només les persones que pateixen el Parkinson, sinó les persones que estan al seu voltant per poder donar-los suport quan es troben amb una situació nova i no agradable quan arriba una malaltia, de sobte, a una família i moltes vegades es veu perduda. En estos casos està APARME per portar-nos de la mà i ajudar-nos a entendre una mica més la situació per la qual estem travessant i compartir experiències amb famílies que travessen el mateix camí”.

Ha sigut Andrés Gómez, secretari de l’entitat, qui ha sol·licitat la col·laboració de nous socis, patrocinadors i voluntaris que ajuden l’associació a aconseguir els objectius de millorar la vida dels diagnosticats i els seus cuidadors. “Disposem de servei de fisioteràpia i manteniment, però encara necessitem ajuda en logopèdia, psicologia i nutrició”; ha reclamat Gómez.

“L’associació està oberta a qualsevol persona que hi vulga participar i busquem voluntaris per fer activitats a Altea i rodalies”; ha declarat Gómez.

Després de la intervenció del secretari de l’entitat, ha pres la paraula Vicent Serrat, membre d’APARME i pacient, que ha tingut paraules d’ànim per a tots aquells que estiguen travessant una situació semblant a la seua. “Vaig decidir apuntar-me a l’associació per rebre suport quan vaig ser diagnosticat. Un dels símptomes d’esta malaltia és la depressió i pense que és millor unir-se a una associació, conviure amb afectats i viure experiències, tot i que els símptomes dels pacients són diferents d’un pacient a un altre, abans de tancar-se; encara que és respectable l’actitud de cadascú davant de la malaltia”.

“Pense que estar units fa més força davant les institucions i crec que és el que hauríem de fer tots”, ha reflexionat Serrat, que ha parlat sobre algunes de les activitats que es duen a terme a l’àmbit de l’associació com és la atenció d’un fisioterapeuta, les classes de cant i exercicis de respiració per estimular la gola i prevenir els ennuegaments o les classes de gimnàstica.

Actualment APARME compta amb uns 40 associats de la Comarca de la Marina Baixa. Però la pretensió de la nova Junta Directiva, que començava la seua activitat el gener d’este any, és ampliar l’associació i estendre la seua activitat als diferents municipis de la zona, així com concentrar les activitats en espais fixos per a una estabilitat més gran de l’associació i integrants. En este sentit, Altea està treballant en l’elaboració d’un conveni de col·laboració entre la regidoria de Sanitat i APARME que permeta la col·laboració directa del consistori amb l’associació. En estos moments, la regidoria ha posat a disposició de l’entitat una sala perquè es puguen reunir periòdicament.

A més de Vicent Serrat, ha pres la paraula Jose Luis Villalba qui, amb el seu testimoni, ha lloat la tasca d’APARME i anima les persones diagnosticades a integrar-se a l’associació. “Jo era poc inclinat a acostar-me a l’associació perquè pensava, què faré jo allà? Però quan he entrat m’he adonat que l’associació és com una família, que som tots per a un i no hi ha males cares, ni enfadaments, ni res per l’estil. És tot harmoniós i un eix satisfet quan fem qualsevol activitat. És molt agradable l’ambient i ens ajudem els uns als altres i això per mi és una forma més de vida que et fa oblidar una mica la malaltia”.

Finalment Lanuza ha agraït a APARME la tasca que realitza i la seua disposició a atendre els alteans i alteanes que ho necessiten. De la mateixa manera, la regidora de Benestar Social i Sanitat ha fet una crida “a tota la gent que estiga travessant la situació del que suposa tenir un familiar amb Parkinson que s’acoste a l’associació, però també a la resta de la ciutadania per a que col·labore fent créixer l’entitat”.

Per a més informació o contactar amb APARME, podeu telefonar al 614262160, contactar a través del correu electrònic asociación.aparme@gmail.com  o visitar la pàgina www.aparme.org

Pin It on Pinterest