Select Page

L’Ajuntament d’Altea s’ha unit a l’Associació de Parkinson Mediterrani per a commemorar el Dia Internacional del Parkinson i mostrar el seu suport als afectats i famílies. Divendres passat, l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i el regidor de Benestar Social i Sanitat, José Luis León Gascón, es van reunir amb els membres de l’associació i van penjar una pancarta reivindicativa als balcons de l’Ajuntament.

A.PAR.ME ha instal·lat aquest matí una taula informativa en la plaça de l’Ajuntament per a visibilitzar la malaltia i buscar el suport de la ciutadania per a continuar amb la seua labor com són la formació d’un cor, xarrades d’especialistes en la malaltia i activitats d’oci, entre altres.

L’Organització Mundial de la Salut va proclamar l’11 d’abril com el Dia Mundial del Parkinson coincidint amb el naixement del seu descobridor, el neuròleg James Parkinson. Aquesta malaltia degenerativa, de la qual no s’ha trobat encara una cura, produeix danys neurològics que generen alteracions en el control i coordinació dels moviments del cos i rigidesa muscular.

En paraules del regidor de Sanitat, José Luis León Gascón: “és una malaltia que, encara que no tinga cura, sí que existeixen tractaments i moltes línies obertes d’investigació que fa pensar en el futur esperançador per als pacients en els pròxims anys. Per això, és important continuar apostant per la investigació i fer costat a entitats com A.PAR.ME que contribueixen a millorar la qualitat de vida de pacients i familiars”, ha conclòs.

Pin It on Pinterest