Select Page

Una iniciativa destinada a millorar la qualitat de vida de la gent gran.

El proper 20 de maig s’estrenarà el Programa Altea Activa, destinat a persones jubilades o majors de 60 anys, la finalitat del qual és millorar la seua qualitat de vida. Així ho han donat a conèixer l’edil d’Esports, Sara Soler i l’edil de Benestar Social, Anna Lanuza, regidories impulsores de la iniciativa.

El programa contempla sessions d’Activitat Física Saludable els dilluns i dimecres a la ciutat esportiva en horari de 9:00 a 10:00h i sessions d’Esquena Sana els dimarts i dijous al Centre Social, en horari de 10:30 a 11:30 h. Estes sessions començaran el proper 20 de maig amb sessions obertes fins al juny i a partir del setembre ja serà necessària la matriculació. Segons ha estat detallat des de l’organització.

“Hui presentem un programa en què portem diversos mesos treballant des de les regidories d´Esports i Benestar Social, ja que creiem que Altea necessita ampliar l´oferta d´activitats per a gent gran i en este cas s´ofereix activitat física saludable i esquena sana”; ha explicat Sara Soler.

Les inscripcions es podran realitzar a partir de hui, tant al Centre Social com al departament Municipal d’Esports -Centre Juvenil- i Soler ha animat tota la gent gran que hi participe “perquè està demostrat que la pràctica esportiva millora la salut física i mental. L’exercici és salut i vida”.

El programa seguirà el calendari escolar, de setembre a juny, de manera que estos dies és de caràcter obert perquè la gent la conega. Ja a partir de setembre s’abonarà la inscripció, el cost de la qual ascendeix únicament a una matrícula de 15,68€.

Per la seua banda, l’edil de Benestar Social, Anna Lanuza, ha agraït a la regidoria d’Esports “l’oportunitat de treballar de manera conjunta en este projecte i amb Mabel García i és un projecte dirigit a la 3a Edat, la nostra gent gran a qui volem oferir el major nombre d’activitats possibles perquè, a més de ser beneficiós per a la salut, es fa teixit i s’ajuda a pal·liar la solitud”.

“Un projecte que comença ara però que intentarem ampliar una vegada passe l’estiu. La pretensió és que el nombre més gran de ciutadania puga acollir-se a les diferents activitats que es duran a terme”, ha matisat Lanuza.

La coordinació del projecte va a càrrec de Mabel García Macià, graduada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, que ha reconegut “ser un somni fet realitat”. “Agraïsc a les dos regidories la posada en marxa del projecte perquè jo vaig acabar la carrera i somiava amb això i hui es fa realitat. Espere que contribuïm a fer que els grans tinguen una vida millor, més activa, més sociable, que se senten que formen part d’un grup i que tinguen moltes més ganes de viure”. Ha declarat Mabel García.

Pin It on Pinterest