Select Page

El procés participatiu començava el 23 d’abril i tanca ara la primera fase de diagnòstic, opinió i propostes d’associacions i ciutadania

Ahir a la vesprada tenia lloc, a la Casa de Cultura, el cinquè taller als diferents sectors del municipi i a la ciutadania per a la recollida d’opinions i propostes sobre habitatge turístic. Amb este darrer taller obert a la ciutadania conclou la primera fase del procés participatiu de l’estudi d’impacte dels habitatges turístics a Altea amb la participació de més de 500 persones.

Segons les dades ofertes per l’empresa GEOINNOVA, encarregada de l’elaboració de l’estudi, han participat als tallers més de 125 persones; 19 organitzacions, incloses les més representatives del sector turístic de l’allotjament, com són APTURCV i HOSBEC, a més de la principal del Turisme Residencial, com és PRÒVIA. També hi ha participat CCOOPV, així com 12 associacions locals; persones membres del Consell de Participació Ciutadana d’Altea i els seus consells sectorials i gran part dels regidors de tots els grups de la Corporació Municipal, inclòs el propi alcalde.

Així mateix, a través de les enquestes hi han participat més de 400 persones; pel que sumades als participants als tallers, s’han superat les 500 persones que han expressat la seua opinió o propostes sobre l’impacte i l’ordenació o no dels habitatges d’ús turístic.

L’enquesta de diagnòstic no s’ha tancat i romandrà oberta fins al 15 de maig.

Per tot això, José Orozco, regidor d’Urbanisme d’Altea, ha destacat que “no només s’està fent el primer estudi d’impacte dels habitatges d’ús turístic i possibles canvis normatius locals per implantar-los, sinó que s’està fent baix criteris de sostenibilitat econòmica, mediambiental i social, cercant anàlisis i propostes d’actuació per zona, i a més a més s’està fent comptant amb l’opinió dels agents afectats o beneficiats directament, com són el sector turístic, però també amb l’opinió d’organitzacions socials, culturals , etc., i els mateixos ciutadans amb un taller específic i les enquestes”.

Orozco ha recordat que “després d´este diagnòstic i propostes dels participants, també es plantejarà el resultat d´este anàlisi i les mesures que es proposa incloure a l´estudi, en una segona fase del procés participatiu. Amb això l’ajuntament podrà tenir no només els resultats, sinó també l’opinió sobre estos. Per això estem complint el compromís plantejat amb la suspensió temporal de les compatibilitats urbanístiques per als habitatges d’ús turístic”.

Després d’aquesta primera part del procés d’anàlisi i propostes, el 22 de maig s’obrirà una nova fase, en què es plantejaran les propostes d’actuació i es podran fer valoracions sobre estes i es tindrà en compte per concloure l’estudi i les propostes que inclourà.

A la web, https://estudiovutaltea.geoinnova.org/es  disposa de l’enquesta oberta per completar digitalment i la seua versió descarregable, per imprimir i lliurar en mà al mateix ajuntament per tal d’evitar així la barrera digital.

Pin It on Pinterest