Select Page

Antics i actuals alumnes i professors ofereixen un gran concert a Palau Altea.

Hui divendres 26 d’abril a les 21:00h tindrà lloc a Palau Altea el Concert del 50è aniversari de l’IES Bellaguarda; una de les activitats destacades de l´ampli programa d´actes que el centre, en col·laboració amb la regidoria d´Educació, ha organitzat per celebrar l´esdeveniment. Així ho han fet conèixer este mateix matí l’edil d’Educació, Xelo González i la directora del centre Maria José Llorca.

“Des del mes de febrer s’està celebrant el 50è aniversari de l’IES Bellaguarda. Moltes persones d’Altea hi hem passat. 50 anys no es compleixen cada dia i molts dels alumnes hi hem viscut moments inoblidables, hem fet amics, hem après i també ho hem passat bé”; ha començat dient la responsable municipal d´Educació”.

González ha apuntat que el programa de l’aniversari ja ha arrencat però avui se celebra un acte molt important com és el Concert del 50 Aniversari del Bellaguarda, en què es reestrenarà l’obra de Ximo Cano “Manual del Perfecte Inoportú” i també hi haurà una estrena de l’Obertura Bellaguarda de J.F. Ripoll Martins. A més, al concert s’interpretarà “La Casa de la Mar”, també de Ripoll Martins, que a més serà el director de la Banda d’alumnes i professors de l’IES Bellaguarda. El text i la narració de l’obra és de Joan Borja i l’acte estarà presentat per la periodista de RNE i alteana, Mamen Asencio.

Com ha indicat Mª José Llorca, les obres que s’interpretaran esta nit al concert estan molt vinculades a Altea. “Són 3 obres magnífiques i durant el concert es produirà alguna sorpresa i es presentaran els cartells que s’han preparat per commemorar l’aniversari, un d’Azorín i un esbós d’un mural que es col·locarà a l’entrada de l’institut, realitzat per un antic alumne Tachi Lloret.”; ha afegit Llorca, que ha agraït a tots dos artistes la seua col·laboració.

L´entrada al concert és gratuïta i lliure fins a completar l´aforament. Quan finalitze el concert s’oferirà un vi d’honor al Mirador de Palau Altea perquè els presents tinguen l’oportunitat de parlar i de retrobar-se.

Pel que fa a les activitats ja en marxa, xarrades, taules rodones, mostra d’art escènica, entre d’altres i de les quals la directora ha volgut destacar el Sopar de Promocions, que es durà a terme per primera vegada i tindrà lloc el 28 de juny al centre. Els detalls del sopar es poden conèixer a la web del centre. “Anime la gent que haja passat per l’IES, no només la d’Altea, sinó la dels municipis de la Comarca, que hi assistisquen perquè ho estem preparant amb molta il·lusió i possiblement en molts anys no es torne a celebrar”; ha declarat Mª José Llorca.

Pel que fa a altres activitats, el 31 de maig se celebrarà una taula rodona denominada “Antic Alumnat”; a més de col·locar una càpsula del temps el 21 de juny; una exposició fotogràfica amb imatges dels 50 anys de vida del centre i també una exposició anomenada “50 anys, 50 llibres”.

Per concloure, Mª José Llorca ha recordat que l’IES Bellaguarda va ser un dels pioners a la Marina, el 2n, després del de la Vila. “Això és un mèrit de la gent que en aquells moments treballava a l’Ajuntament i van ser uns visionaris pensant per portar un institut fins al nostre municipi”.

A la compareixença ha estat també present la tècnica d’Educació, Mª Ángeles Berenguer.

Pin It on Pinterest