Select Page

El 50 CIMALTEA se celebrarà de forma biennal, realitzant dos seccions alternes a cada anualitat, la de Filharmònica i la de Simfònica.

La “Societat Filharmònica Alteanense” i la regidoria de Cultura, han donat a conèixer les novetats que presenta el Certamen Internacional de Música “Vila d’Altea” per al seu 50è aniversari. Unes novetats que han quedat reflectides a les bases de la nova edició que l’organització acaba de presentar.

Les seccions de competició seran la Secció Filharmònica i la Secció Simfònica. La Filharmònica se celebrarà el 7 de desembre de 2024 i hi podran intervenir entre 65 i 90 intèrprets. La Simfònica se celebrarà el desembre de 2025, baix la modalitat de concert de lliure interpretació i en què podran participar entre 90 i 140 intèrprets.

La 50a edició del Certamen Internacional de Música “Vila d’Altea” està dedicada al 120è aniversari del naixement del pintor Juan Navarro Ramón, 1903-1989, impulsat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea. Un dels pintors més cèlebres d’Altea.

L’obra obligada per a la Secció Filharmònica de la 50a edició del CIM Vila d’Altea serà Pintures Sonores de José Vicente Asensi Seva. Director del Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d’Alacant.-

Pel CIM “Vila d’Altea” han passat 204 Societats Musicals; 20.000 músics i 144.000 assistents. Ja són 50 edicions en què este esdeveniment s’ha guanyat un lloc d’honor entre les competicions bandístiques dins del panorama internacional.

La comissió organitzadora seleccionarà un màxim de 3 bandes de música a cadascuna de les seccions. El termini d’inscripció per a la Secció Filharmònica ha començat el 10 de maig de l’any en curs i finalitzarà el dia 26 d’este mateix mes.

El president de la SFA, Juan Carlos Guillen, ha declarat que “per a la SFA és un motiu de satisfacció continuar un any més amb la celebració d´este humil però, al seu torn, gran esdeveniment. Celebrar les Noces d´Or d´este important esdeveniment bandístic, amb grans i importants novetats, és, per a nosaltres, una motivació especial”.

De la mateixa manera, Guillen ha tingut paraules d’agraïment cap a l’Ajuntament d’Altea per la confiança dipositada a la SFA per a l’organització del CIMALTEA, l’activitat cultural més destacada que es duu a terme a Altea. També ha volgut agrair el suport de totes les entitats col·laboradores, especialment a la Fundació Sanganxa, amb qui s’està treballant per desenvolupar accions de col·laboració, així com als habituals col·laboradors: Alia Tasaciones, Ostau d’Altea, Caixaltea, Palau Altea, Diputació d’Alacant i a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per continuar dipositant la confiança desinteressada en la gestió de la SFA i els seus projectes

Per acabar, Guillen ha apuntat que “amb la celebració d´esta edició del certamen es consoliden les bases d´este ambiciós projecte”.

Per part seua, Pepa Victoria Pérez, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altea s’ha mostrat molt il·lusionada amb esta nova edició del CIM “Vila d’Altea”. A més, Pérez ha comentat que “des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea felicitem la SFA per arribar, no sense grans esforços, a esta 50a edició del CIMALTEA. Un projecte consolidat, innovador i que, amb el nou impuls, camina cap a més èxits. Una activitat renovada i adaptada als nous temps”.

“Des de la regidoria de cultura, continuarem apostant per la cultura musical tan arrelada al nostre entorn i que ha sigut un dels pilars de la nostra societat i el seu desenvolupament”. Ha indicat Pérez, que ha volgut agrair l’esforç del Comitè organitzador i la SFA per tota la feina que fan i que ha posat Altea en el més alt nivell quant a certàmens de música de banda es tracta.

Per a més informació i inscripcions podeu consultar www.cimaltea.com  i www.sfaltea.com  o contactar amb el coordinador de CIMALTEA, Juan Tomás Laviós al telèfon 34 677 38 47 66.

 

Pin It on Pinterest