Select Page

Destinat a joves entre 10 i 17 anys

Durant el mes de juliol, a la Finca Santa Bàrbara, en horari de 9 a 14:00h es durà a terme un campament d’estiu ple d’activitats relacionades amb la natura, l’arqueologia, l’art i moltes més coses que despertaran l’interès dels joves d’entre 10 i 17 anys que hi participen.

Es tracta d’una iniciativa estival, posada en marxa per la regidoria de Joventut i l’associació De Amicitia en col·laboració amb Pedra Tallada, en què l’idioma anglès compartirà espai amb el valencià i l’espanyol. Així ho han indicat l’edil de Joventut, Germán Manjón i el coordinador de la iniciativa Paolo Donadei, doctor en arqueologia.

Al campament es podrà assistir bé de forma mensual o per quinzenes i el preu de l’activitat és de 150€ en cas que es decidisca assistir-hi dos setmanes i de 250 si la inscripció és per a tot el mes de juliol, des del dia 1 al 31. A més hi ha un descompte de 10€ si la persona participant està empadronada a Altea.

Com ha explicat l´edil, “D’Amicitia i l’Ajuntament d’Altea hem signat un conveni per poder aprofitar les diferents sinergies col·laboratives. Gràcies a esta col·laboració, a més d’este campament s’han fet xarrades als voluntaris que col·laboren amb la regidoria; es farà una neteja i recollida de canyes al riu Algar en col·laboració amb l’empresa GEA, es va participar a la Fira d’Associacions, faran accions al CEAM i amb l’alumnat de l’IES Altaia”.

En paraules de Paolo Donadei, coordinador del Campament, “la idea d’este campament és fer una proposta per donar a conèixer alguns aspectes de la nostra localitat que per mi tenen molt de valor com són la cultura, l’arqueologia i el medi ambient. També farem activitats vinculades a la geologia i principalment, en dos quinzenes o mes sencer, farem com un cicle orgànic. Començarem amb una excavació artificial perquè els participants aprenguen com treballem a l’arqueologia, com documentem, quins són els nostres objectius de treball, com es coneix l’antiguitat dels materials. Després construirem unes cabanes amb canya perquè coneguen com es treballava la canya tradicionalment als pobles de la comarca i farem un altre tipus d’activitat com ara la fabricació de recipients en ceràmica; llançarem en arc i cerbatanes; farem una activitat sobre l’art esquemàtic com l’art rupestre; entre altres activitats molt interessants com pot ser l’ús de la piscina de la Finca Santa Bàrbara, donat el mes en què es realitza el campament”.

Donadei ha revelat la col·laboració de persones de l’àmbit de la ciència d’Altea, que coneixen molt bé el context biològic i medi ambiental d’Altea, que oferiran alguna xarrada.

A més, s’està treballant en la possible realització d’excursions com ara la visita al jaciment arqueològic de Sogai, que es troba als voltants de la Finca Santa Bàrbara.

Des de l´organització es convida a gaudir d´esta nova experiència. Per a més informació i inscripcions es pot telefonar al 687 19 67 48 o enviar mail a info@pedratallada.com

Pin It on Pinterest