Select Page

Hui al matí, la regidora de Cultura, Pepa Victoria Pérez i Blai Senabre, coordinador d’Encontes i responsable d’Aktes teatre han presentat el que és el cartell de la vint-i-unena edició del festival de narració oral, Encontes i la programació que es durà a terme en el marc de la dita activitat al municipi entre els dies 20 i 26 de maig.

Contes, llegendes, històries i faules ompliran els carrers i les places d’Altea en una nova edició d’Encontes, que com indica l’edil de Cultura, “es tracta d’un projecte de la regidoria de Cultura i de la Biblioteca d’Altea que està més que consolidat, que cap any no ha deixat de celebrar-se, destinat a totes les edats i que, a més de l’èxit de públic que obté, cada any ens presenta una novetat”.

“Crec que tothom d’Altea coneix este festival, que està capitanejat per Blai Senabre i Aktes Teatre i que mai no ens deixa indiferents”; ha afegit Pérez, que ha apuntat que “pense que és un projecte molt enriquidor, destinat a totes les edats. Hi ha programades activitats per a tot tipus de públics, a les escoles, a la residència Les Boqueres, diferents emplaçaments del municipi, etc”.

En paraules de l’edil, “és molt gratificant que les històries es vagen transmetent d’unes generacions a unes altres i tenim moltes ganes que arribe la setmana del 20 al 26 de maig per gaudir d’estes activitats”.

Del programa d’actes ha parlat l’impulsor de la iniciativa, Blai Senabre, que en primer lloc ha revelat que el cartell de la present edició ha sigut realitzat per Patricia Ramos, una estudianta de disseny en pràctiques procedent de Portugal que “li dóna una visió externa del festival al cartell i que ha resultat sorprenent amb una barreja d’estils com el collage, la fotografia i el disseny”.

De la programació en qüestió, Senabre ha avançat que continuaran emportant-se els contes als diferents centres educatius del municipi, sent el 90% de les activitats a l’aire lliure. “Farem els vermuts de contes, que també són una activitat familiar en què es gaudeix de les històries en terrasses d’alguns locals de restauració d’Altea i este any com a novetat celebrarem la 1a festa de pijames de nines i peluixos a les biblioteques de Altea. Esta activitat consisteix que cada xiquet, xiqueta o persona gran porte a la biblioteca el seu ninot o mascota de peluix perquè este passe la nit a la biblioteca. L’endemà quan els amos els arrepleguen, veuran que van acompanyats d’un llibre en préstec. “Esta pot ser una manera d’ajudar xicotets i grans a separar-se per una nit del seu acompanyant, que veja que no passa res”; ha apuntat Blai Senabre.

Es mantindrà el mercat d’intercanvi de contes que es fa cada any, on es porten aliments no peribles i es reben llibres. Els aliments reunits seran donats a una ONG, com és habitual.

Es mantenen els contes a la residència Les Boqueres. “És un moment molt entranyable i els residents estan cada any esperant-nos amb il·lusió”; ha expressat Senabre, que ha revelat que també es mantenen les sessions de contes al Poador i les diferents sessions ompliran la programació setmanal.

Pel que fa a les sessions escolars, a Altea estes tindran lloc a la Plaça posterior a la Biblioteca; a Altea la Vella, a la Plaça de l’Església i en el cas del CP de l’Olla, les representacions tindran lloc a Villa Gadea, “per la qual cosa hi haurà molt moviment de xiquets i xiquetes pels carrers”. Ha postil·lat el coordinador d’Encontes, que ha conclòs desvetllant el nom dels 7 narradors i narradores que participaran en esta 21 edició d’Encontes; Paula Carbonell, procedent de Castelló; Enma Lobo, d’Elx; Charo Jaular de Zamora; Nelson Calderón de Colòmbia; Xumbala de la Vila, Juanvi Martín Devesa amb una ruta i Elisa Matallín de València.

Pin It on Pinterest