Select Page

Dissabte 6 d’abril de 11:00 a 14:00h a la Plaça del Convent

El proper dissabte 6 d’abril, a partir de les 11:00h, tindrà lloc la I Jornada sobre la conscienciació de l’Autisme a la Plaça del Convent. Una iniciativa de la regidoria de Benestar Social i Sanitat de l’Ajuntament d’Altea, en col·laboració amb l’associació comarcal Integra Marina Baixa i Projectes Educatius Altea.

Com ha recordat l´edil d´àrea, Anna Lanuza, ahir, 2 d´abril, se celebrava el dia Mundial de Conscienciació de l´Autisme i a Altea tenia lloc la lectura d´un manifest per part de l´associació Integra Marina Baixa i també es penjava una pancarta al balcó de l’Ajuntament. A més a més, estos dies la façana de l’Ajuntament està il·luminada de blau, color que simbolitza el TEA.

“Però volem fer un pas més enllà i hem organitzat unes jornades al voltant de l’Autisme amb la pretensió de donar, no només visibilització, sinó també donar consciència i entesa sobre què és l’Autisme i com viuen el dia a dia les famílies que tenen algun membre amb TEA”; ha afegit la responsable municipal de Benestar Social.

En paraules d’Anna Lanuza, “no hi ha una característica física que identifique les persones amb Autisme i per això moltes vegades solen ser les víctimes perfectes, sobretot en edat escolar, de bullyng o ser blanc d’insults i altres. Pensem que amb la conscienciació i l’enteniment de perquè estes persones poden actuar de manera determinada o perquè l’aprenentatge pot ser diferent de l’aprenentatge ordinari podem sensibilitzar i intentar posar-nos a la pell dels familiars de les persones autistes”.

Esta primera Jornada sobre la conscienciació de l’Autisme començarà a les 11:00h. Es prolongarà fins a les 14:00h i durant la mateixa tindran lloc conta contes, manualitats, lectura d’un manifest, activitats familiars, circuit de psicomotricitat, elaboració de pins, palometes i altres sorpreses, que aniran a càrrec de Projectes Educatius; segons els detalls oferts per l’edil.

A més, Integra estarà present informant sobre l’activitat de l’associació i en nom seu, Andrés Sánchez, coordinador del voluntariat d’Integra, ha detallat que “a banda de les activitats comentades per l’edil per al dissabte, l’associació tindrà un estand informatiu al espai de la Jornada, la Plaça del Convent, perquè qualsevol persona o família puga demanar informació sobre algun tema que li interesse, com ara les necessitats educatives específiques”.

“Integra al seu dia es va fundar per famílies de persones amb Trastorn de l’Espectre Autista, però està oberta a qualsevol necessitat educativa específica”; ha assenyalat Sánchez. “Donarem informació de l’associació, dels serveis que oferim, de les teràpies i del paper del voluntariat, perquè els xiquets i xiquetes tinguen la vida tan digna com siga possible”; ha explicat el coordinador del voluntariat.

Des de l’Associació es convida a participar en esta I Jornada sobre la conscienciació de l’Autisme perquè conèixer el TEA és contribuir a la integració a la societat dels qui el pateixen.

Per part seua, Toni Lledó, Vicepresident de l’Associació, ha agraït a l’Ajuntament d’Altea i a la regidoria de Benestar Social la celebració d’esta jornada i l’ajuda que Integra Marina Baixa rep de l’administració local. També ha tingut paraules d’agraïment cap a Projectes Educatius per la seua participació a la Jornada i ha convidat la ciutadania en general a participar-hi. “Esperem que siga un dia d’inclusió total en què puguem compartir espai i que les persones que desconeixen què és el TEA i com actuen les persones que el pateixen puguen conèixer-lo en benefici de la integració”; ha declarat Lledó, que ha assenyalat que “l´associació està oberta a qualsevol persona que tinga alguna coseta que li impedisca estar socialment connectat”.

Actualment Integra Marina Baixa compta amb la participació activa de 104 famílies, segons les últimes dades registrades, comenta el seu vicepresident, que ha explicat que es dóna suport amb diverses teràpies a 70 xiquets i xiquetes, entre teràpies ocupacionals, estimulació i logopèdia. A més, s’imparteixen 25 sessions setmanals de natació individual; s´ofereix Escola d´Estiu i s´organitzen eixides d´oci.

“En resum, es dóna servei a molts xiquets i xiquetes perquè tots no són usuaris de les mateixes activitats. Estem intentant abastar el màxim possible i que tots puguen estar atesos en les necessitats que presenten”. Ha acabat Toni Lledó, vicepresident d’Integra Marina Baixa.

Pin It on Pinterest