Select Page

El curs començarà el 15 d’abril i conclourà el 17 de maig.

A mig dia de hui ha tingut lloc, a la seu de Creu Roja Altea, la presentació d’una nova formació en operacions bàsiques de cuina, dirigit a persones aturades i sobretot a col·lectius que necessiten un major suport a la inserció laboral; com així ha indicat l´edil de Foment de l´Ocupació, Jose María Borja.

Segons ha explicat Borja, “el conveni marc que l’Ajuntament d’Altea i Creu Roja Altea tenen subscrit contempla este tipus de formacions dirigides a col·lectius que necessiten més suport per a la inserció laboral, com poden ser dones, joves, majors de 45 anys i aturats de llarga durada”.

L’edil de Foment de l’Ocupació ha fet esment especial que “estos cursos de formació comporten una gran feina per part de les persones que hi ha al darrere per abordar les competències de les persones que s’inscriuen als cursos; de manera que no només se les formarà en les habilitats del curs en qüestió, sinó també es treballa la millora de les competències, l’autoestima i es prepara a la gent per sol·licitar una feina, ensenyant-los, per exemple, a fer un currículum”.

Les sessions del curs es realitzaran en instal·lacions municipals, com ara l’Aula de Cuina perquè els assistents tinguen la millora formació possible. Ha comentat l’edil.

Pel que fa als detalls, facilitats per Lucía Ribas, tècnica de formació, es tracta d’un curs de 105 hores que, a banda de la formació específica del que és ajudant de cuina, inclou diversos mòduls formatius com és el de competències bàsiques, igualtat d’oportunitats, prevenció de riscos laborals associats a este sector concret, el carnet de manipulador d’aliments i també inclou competències digitals.

“És un curs que té l’opció de fer pràctiques no laborals a empreses, principalment de la zona d’Altea i és un curs que té moltes opcions d’inserció laboral”; ha matisat Lucia

El curs començarà el 15 d’abril i encara hi ha places disponibles. La inscripció s’ha de dur a terme a Creu Roja Altea i s’hi ofereixen tot tipus de detalls sobre el curs i com inscriure’s.

Es tracta d’un curs destinat a majors, i s’ha d’estar donat d’alta al LABORA com a demandant d’ocupació, tenir permís de treball i parlar i llegir castellà.

L’horari del curs és de matí, de 9.15 a 14.15 i acaba el 17 de maig. És un curs gratuït per als assistents.

I finalment, Inmaculada Martínez, Coordinadora de Creu Roja Altea, ha revelat que l’any passat van ser ateses en matèria de formació 118 persones i este any s’espera igualar o superar este número.

Martínez ha agraït a l’edil d’Ocupació el suport constant al Pla de Formació de Creu Roja i ha subratllat que el Pla d’Ocupació és un treball integral que es fa amb les persones per dotar-les de competències, eines, capacitats i poder millorar la seua ocupabilitat de cara al mercat”; ha afegit Martínez.

“De vegades costa que la gent vinga a estos cursos i se seguisca formant i preparant, però considerem que hem de seguir fent esta feina perquè tot i que l’ocupació està passant un temps de bonança, sempre hi ha algú que se’n queda fora”, ha explicat Inmaculada Martínez; al que ha afegit, “sempre hi ha algú per a qui és més difícil accedir a la feina per diferents circumstàncies i en este sentit tenim clar que la nostra feina és donar suport a la gent perquè ningú es quede fora”.

“Som també conscients que la feina és la veritable eina de la inclusió social. Podem ajudar en molts aspectes a través de diferents programes però la cirereta final que permet eixir de l’exclusió social és la feina i per això agraïm a la regidoria que seguisca apostant per este pla d’ocupació i que ens seguisca donant suport, tant a nivell econòmic com a la cessió d’instal·lacions”. Ha conclòs la responsable de Creu Roja Altea.

Pin It on Pinterest