Select Page

La Badia d’Altea ha sigut reconeguda com a Sender Blau; una distinció que atorga anualment l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor, Adeac, als camins i itineraris que han sigut transformats en recursos valuosos per a la interpretació i l’educació ambiental, propers a platges amb banderes blaves o en territoris de l’interior. La cerimònia de lliurament ha tingut lloc hui a mig dia a Las Rozas, Madrid, i és el segon any consecutiu que Altea rep esta distinció. Un reconeixement que ha recollit l´edil de Medi Ambient, Jose Orozco.

“Este és un important reconeixement que només tenen un centenar de senders a Espanya i suposa una mostra més de la importància de posar en valor els nostres senders i la cura dels mateixos amb la incorporació de senyalètica i panells explicatius i interpretatius que el converteixen en un important recurs didàctic i atractiu turístic”, ha comentat Orozco.

La senda distingida abraça la badia d’Altea, des de la plaça d’Europa, situada al nucli urbà, fins al mirador del Mascarat; un itinerari costaner i d’elevat interès natural, cultural i paisatgístic que permet visitar diversos elements d’interès cultural i etnològic protegits, a més de discórrer per un aiguamoll catalogat com la desembocadura del riu Algar i el monument natural de l’aflorament volcànic de la platja fòssil de la Cala del Soio, al costat de l’entorn marí del Parc Natural de Serra Gelada.

“El sender és molt accessible, per això donarà més visibilitat als importants espais naturals pels quals transcorre i suposa una acció més per a la promoció del nostre patrimoni natural, contribuint a desestacionalitzar el turisme i també a millorar l’estat de les persones que passegen pel mateix”; ha conclòs el responsable municipal de Medi Ambient i Urbanisme, Jose Orozco.

Pin It on Pinterest