Select Page

Oberta a la Casa Toni el Fuster-Fundació E. Schlotter fins el proper 13 d’abril.

Ahir a la vesprada era inaugurada l’exposició “La guerrera y las bestias” de la professora Amparo Alonso Sanz. Un treball artístic que és una al·legoria dels comportaments humans i que intenta educar mitjançant faules visuals. A l’acte inaugural hi participava l’edil de Cultura, Pepa Victoria Pérez i la Comissària de l’exposició, Bibiana de la Soledad Sánchez Arenas, professora de la Facultat de Belles Arts d’Altea.

A la seu de la Fundació E. Schlotter-Casa Toni el Fuster es poden trobar una sèrie d’escultures i relats presentats a través de simbologies que tenen una càrrega cultural comprensible des de la infància fins a l’edat adulta per formar part de la cultura popular, de la literatura infantil, dels animalaris, dels imaginaris col·lectius. A través de les imatges pròpies de les faules s’aproxima al públic a noves narratives que els confronten a les creences transmeses per una cultura masclista.

Són alternatives als “contes” que ens creiem i que sotmeten la dona no només a una violència simbòlica, sinó a la interiorització d’unes idees amb què conviu internament i que el fan relacionar-se des de posicions de subordinació, obediència, submissió, passivitat , silenci, culpa, vergonya i manca d’agència.

Són un viatge entre animals de faules que es creuen amb la protagonista d’esta història, una guerrera que va assumint els poders que ofereixen els animals amistosos i que va superant els obstacles de les bèsties més cruels. Explica la pròpia autora.

Amparo Alonso-Sanz, professora de la Universitat de València, ha sigut beneficiària del concurs per a la concessió d’ajudes per a la requalificació del sistema universitari espanyol del Ministeri d’Universitats del Govern d’Espanya, finançades per la Unió Europea, NextGenerationUE i durant un any ha estat investigant i realitzant el seu propi treball a la Facultat de Belles Arts d’Altea de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

En el transcurs del torn d’intervencions, durant la inauguració, l’edil de Cultura agraïa la presència de més de mig centenar de persones, entre les quals hi havia, a més d’amants de l’art, familiars, amics i companys de feina de l’artista.

L’horari de visites és de dimarts a dissabte de 10.30 a 13.30 i de 17.00 a 20.00 h. Entrada lliure i gratuïta.

Pin It on Pinterest