Select Page

Ahir a la vesprada-nit 1 de març s’inaugurava, a la Casa Toni Fuster-Fundació Schlotter, l’exposició “Pura Seda, des de l’Orient a Occident”, comissariada per Shakira Miecchi Ferreira. Una exposició que suposa un viatge arreu del món a través de teixits i antiguitats. Un viatge per diferents cultures que agraïa l’edil de Cultura, Aurora Serrat, present a la inauguració.

“Agraïsc a Shakira Miecchi que ens puga oferir este viatge arreu del món, sobretot del món asiàtic i la seua cultura, a través de tèxtils, antiguitats, joieria, bijuteria, i art que ja no trobem a qualsevol lloc perquè fa anys que no es utilitzen estes tècniques”, indicava Serrat.

Per part seua, la comissària de l’exposició, que va comptar amb la presència de familiars, amics i amants de l’art, donava les gràcies a l’Ajuntament d’Altea i en concret a la regidoria de Cultura per brindar-li la possibilitat d’exposar. “Sembla mentida que haja trigat 46 anys a poder exposar este material en ordre i de manera lineal perquè s’entenga. Per a mi és un honor poder honorar el llegat que m’ha deixat la meua mare, que és l’amor pel treball artesanal que ja gairebé no existeix; estes peces llaurades a mà, les teles boniques, els materials nobles, l’ivori, el corall, coses que ara mateix no es poden adquirir i per a mi és un llegat artístic que vull compartir a nivell cultural”.

Com a exemple d’algunes de les coses que es poden veure a l’exposició, Miecchi indicava, “per fer un Kimono de seda tenyit a mà calen uns 30 artesans, des del que tenyeix, el que cus, etc… coses que mecanitzades ja no són el mateix i esta és la vàlua cultural que té per a mi i personal moltíssima”.

“Estic molt orgullosa de venir de qui vinc i del llegat que han deixat en mi, artístic i emocional. Vull donar les gràcies al meu llinatge femení i als meus fills per viure la vida amb mi”. Amb estes paraules boniques i emotives, Shakira Miecchi, inaugurava l’exposició.

La responsable municipal de Cultura convida a alteans, alteanes i visitants que s’acosten a la Casa Toni Fuster en horari de dimarts a dissabte de 10:30 a 13:30 i de 17:00 a 20:00h “per gaudir d’esta cultura , però sobretot per acostar-se a un art que no tenim a mà habitualment”.

L´exposició estarà oberta fins al´1 d´abril i l´entrada és gratuïta.

Pin It on Pinterest