Select Page

La Doctora i professora d’Escultura de la facultat de Belles Arts d’Altea, Mª José Zanón Cuenca, ofereix una mostra de peces de bronze, pedra i altres materials com el marbre. El fil conductor de les obres són els jocs realitzats durant la infància de la filla, que ara té 11 anys. “Són jocs que per a res són sexistes ni comercials, s’hi poden veure materials naturals com petxines, cartró que ha utilitzat la nena, etc. Tot amb el que ella jugava de xicoteta que ara s’hauria de recuperar i deixar de banda tanta tecnologia” afirma Zanón.

Les peces de l’artista recreen escenes reals que combinen el món fantàstic i imaginatiu a través dels objectes, les formes i les construccions. Totes elles estan exposades a la Casa Toni El Fuster-Fundació Schlotter fins al proper 25 de febrer.

La inauguració va tenir lloc ahir dimecres a la vesprada i hi van ser presents, juntament amb alumnes de l’escultora i amics, els regidors Diego Zaragozí i Pere Barber.

El treball de Mª José Zanón, com a artista plàstica, ha estat guardonat amb diferents premis en l’àmbit escultòric, exposant el seu treball tant individualment com col·lectivament al llarg de la geografia nacional com internacional.

Cal destacar algunes de les exposicions individuals al Palau Ducs de Medinaceli del Verger, “Els jocs de Mar”; Galeria Ángel Castaño Space Art amb Relats i contrarelats de l’espai escultòric; Fundació Frax, “Passatges Velats”: “Esbossos del Silenci” a la Casa de la Dona a Mislata; Escenes de l’Habitar a la Casa Cultura Puzol; i “De Soledades, Buidos y otros Olvidos” a Casal Jaume I Gandia. Són propostes que van ser seleccionades en concurrència competitiva.

Han estat diferents els premis que se li ha concedit a l’artista per la seua tasca investigadora-creadora en certàmens artístics de prestigi reconegut.

 

Pin It on Pinterest