Select Page

L’encesa de les llums de Nadal, el proper divendres 1 de desembre a les 18:00h, donarà inici a l’àmplia programació nadalenca proposada per les diferents regidories de l’Ajuntament d’Altea. Així s’ha pogut saber este matí de la mà del regidor de Comerç, Jose Mª Borja; l’edil de Cultura, Pepa Victoria Perez; la regidora d’Educació i Normalització Lingüística, Xelo González; l’edil de Benestar Social i Igualtat, Anna Lanuza i el regidor de Festes, Joaquim Devesa.

Segons ha explicat l’edil de Comerç, s’ha fet un calendari d’activitats únic en què han participat les diferents regidories i que començarà el proper divendres 1 de desembre a la Plaça de l’Ajuntament a les 17:30h amb el cant de nadales a càrrec d’EsMuAltea i el cor de gent gran, amb una xocolatada per als assistents. A les 18:00h tindrà lloc l’encesa de llums. Referent a això, l’edil ha indicat que “l’Ajuntament fa un esforç per imprimir l’esperit nadalenc a tot el municipi, tenint en compte les assignacions pressupostàries, i s’il·luminaran diferents zones com l’Avda. Jaume I, la zona del Port, Altea la Vella, el Poble Antic i Passeig Mediterrani”, ha assenyalat Borja, que es manifesta conscient que “el Nadal és important per al comerç, però també és important propagar l’esperit nadalenc des de les diferents àrees perquè la gent del poble, de totes les edats, hi puga participar”.

En el transcurs de la compareixença pública, cada edil ha detallat els actes organitzats per les seues àrees i en el cas de l’àrea de Comerç, Jose Maria Borja ha posat també l’accent al Mercat Nadalenc, que tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de desembre a la Plaça del Convent i la inauguració del qual tindrà lloc el divendres 15 a les 18:00h.

Com a novetat, Borja ha anunciat que el Pare Noel visitarà diverses zones del municipi, no només la Plaça de l’Ajuntament, sinó que el divendres 22 estarà a l’Avda. Jaume I, en horari de matí i a la vesprada estarà a la Plaça de l’Ajuntament i el dissabte 23 al matí visitarà Altea la Vella i a la vesprada el nucli antic d’Altea perquè els menuts puguen lliurar les seues cartes i desitjos.

Jose María Borja ha convidat els comerços d’Altea a engalanar els seus aparadors durant estes festes per donar més ambient nadalenc.

Pel que fa a les cartes destinades al Pare Noel i als Reis Mags, estes han estat dissenyades per la regidoria de Normalització Lingüística i estan a disposició de la ciutadania a les diferents dependències municipals i també seran lliurades als centres educatius del municipi perquè els xiquets i xiquetes en puguen disposar. Com ho ha revelat així l’edil d’àrea, Xelo González; qui a més ha recordat el cicle de cinema familiar en valencià, organitzat per esta regidoria i el programa de projeccions del qual és el següent: 3 de desembre, “Nimona”. 17h a la Casa de Cultura; 10 de desembre, “Batman Lego”. 17h Centre Cultural d’Altea la Vella; 2 de gener, “Ron dona Error”. 17h Centre Cultural d’Altea la Vella; 14 de gener, “Super Mario Bros”. 17h Casa de Cultura i 21 de gener, “La família Mitchell”. Casa de Cultura a les 17h. L´entrada a les projeccions és lliure i gratuïta limitada a l´aforament de la sala.

A més, Xelo González, com a responsable d’Educació, ha revelat que durant la inauguració del Mercat de Nadal, a les 18:00h, es lliuraran els premis del concurs de postals nadalenques, dut a terme als centres educatius del municipi. I també des d’esta regidoria s’ha preparat per al dia 31 de desembre la festa Cap d’Any a les 10.30h a la Plaça de l’Església. “Hi haurà sorpreses i els xiquets i xiquetes s’ho passaran molt bé i esperem que el temps ens acompanye i els menuts puguen gaudir molt”; ha desitjat la regidora.

Com a responsable de Cultura, Pepa Victoria Pérez, ha indicat que el tradicional Betlem de la Casa de Cultura, realitzat per l’Associació de Betlemistes de la Marina Baixa s’inaugurarà el dia 4 i romandrà a disposició d’aquells que el vulguen visitar fins al 5 de gener, en horari de la Biblioteca de dilluns a divendres de 09:00 a 14:00h i de 17:00 a 20:00 h.

Pel que fa a la programació més musical, posada en marxa per l’Escola de Música i les dos entitats musicals del municipi, la SFA i la SRM, esta començarà el 16 de desembre a les 11:00h amb el Jardí Musical a la Plaça del Aigua a les 11:00h i a la vesprada, a les 19:30h a l’Església de San Francisco, Concert a càrrec del Cor i l’Orquestra de Pols i Pua de la Societat Filharmònica Alteanense.

El 17 de desembre, a les 19:00h, la banda de la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella oferirà el Concert de Nadal al Centre Cultural d’Altea la Vella.

El dijous 21 de desembre, EsMuAltea realitzarà la tradicional Gala de Nadal a les 19:30h i el dia 23 de desembre a les 20:30, la Banda Simfònica de la SFA oferirà el Concert Extraordinari de Nadal a Palau Altea.

Pepa Victoria Pérez ha recordat que a més d’esta programació cultural organitzada per l’Ajuntament, Palau Altea té la seua pròpia programació nadalenca on prevalen els espectacles familiars i de gran qualitat. Més informació a https://palaualtea.es/ . A més, a Palau Altea també tindrà lloc un espectacle de marionetes el dia 4 de desembre, titulat “Sense  fils”, programat per l’àrea de Cultura.

Des de la regidoria de Festes, el seu responsable, Joaquim Devesa també ha centrat la seua intervenció en les activitats programades pel seu departament, com són les cavalcades de Reis d’Altea i Altea la Vella i les festes de cap d’any als dos nuclis històrics. Activitats que com ha apuntat l’edil, compten amb la col·laboració de la Comissió de Festes del Santíssim Crist del Sagrari, la Federació de Moros i Cristians, la Comissió de Festes del Crist de la Salut i la Comissió de Festes de Santa Anna. A tots ells, Joaquim Devesa ha agraït la seua implicació i feina.

Devesa ha desvetllat una novetat com és un “tardeo” a la Plaça de l’Església d’Altea la Vella el dia 31 a partir de les 17:00h.

Com és habitual, tant a la Plaça de l’Església d’Altea, com a la d’Altea la Vella, s’oferirà cotilló, raïm i cava als assistents, que també podran gaudir de la nit amb música.

D’altra banda, dimecres 3 i dijous 4 s’espera la visita dels Carters Reials, a Altea i a Altea la Vella. Dimecres a Altea, a les 17:00h, a la Plaça del Convent i dijous 4 a la Plaça de l’Església d’Altea la Vella, també a les 17:00h. A més dels carters reials, es faran espectacles i hi haurà sorpreses.

El dia 5 a les 18:00h partirà la Cavalcada de Sa Majestats els Reis d’Orient des de la Plaça de la Filharmònica i conclourà a la Plaça dels Esports.

El dia 6 al matí, la Cavalcada serà a Altea la Vella a les 11:00h.

Joaquim Devesa revelava que el dia 27 se celebrarà la Cursa de Sant Silvestre, organitzada per l’àrea d’Esports. Una àrea que, juntament amb la de Joventut, han disposat l’activitat “Nadal en Acció” que del 26 al 29 de desembre convida els joves d’entre 12 i 17 anys a practicar esport i fer amics.

I ha tancat el torn d’intervencions l’edil Anna Lanuza, responsable de les àrees de Benestar Social i Igualtat, que ha parlat dels projectes de caràcter intergeneracional que  han preparat.

Divendres dia 1, la gent gran cantarà nadales amb els alumnes d’EsMuAltea i al matí estaran preparant dolços a l’Aula de Cuina perquè els assistents a l’encesa de les llums puguen degustar. “Pensem que esta és una bona manera de treballar amb diferents generacions i que tothom puga fer pinya al voltant de les diferents activitats”. Comenta la regidora.

A la jornada d’encesa de llums també hi participarà la Ludoteca d’Igualtat, oferint diferents activitats als xiquets i xiquetes que estiguen presents a la Plaça de l’Ajuntament, amb tallers i pintacares. El divendres 22, la Ludoteca seguirà oferint activitats per als més xicotets a la plaça de l’Ajuntament de forma gratuïta i del 26 al 29, la ludoteca de 10:30 a 12:30 oferirà diferents activitats, com contacontes, i altres de temàtica nadalenca a la Plaça de l’Ajuntament.

Finalment, els regidors i regidores han convidat la població a participar del Nadal a Altea, perquè la participació és la que alimenta el tan desitjat esperit nadalenc.

El programa d’activitats es troba disponible als diferents edificis municipals i es podrà descarregar també a www.altea.es

Pin It on Pinterest