Select Page

Des de fa tres anys, hui 25 d’octubre la Comunitat Valenciana celebra el Dia del Comerç Valencià i Altea un any més se suma a la iniciativa amb l’objectiu de donar visibilitat al sector comercial.

Des de la regidoria de Comerç d’Altea, encapçalada per Jose Maria Borja, en col·laboració amb l’Associació de Comerciants d’Altea, Alcea, s’han dut a terme una sèrie d’accions publicitàries sobre el comerç local i les bondats.

Com ha recordat este mateix matí l´edil d´àrea, “el comerç local potencia els canals de venda de proximitat, de venda de productes de quilòmetre zero i de venda directa. Canals que permeten generar experiències de compra més personalitzades i més capacitat per atenir les diferents necessitats de les poblacions locals”.

En paraules de Jose Maria Borja, “a més, el comerç de proximitat té un impacte mediambiental menor que altres tipus de comerç, ja que redueixen els quilòmetres que recorren molts dels productes per arribar als consumidors finals i amb això la petjada de carboni associada als canals de distribució”.

“De la mateixa manera, els desplaçaments als comerços locals sovint es caracteritzen per no necessitar transport motoritzat, tant dels consumidors, com dels treballadors i treballadores del sector. Fet que també ens permet reduir els problemes associats al trànsit excessiu i congestió que pateixen alguns nuclis urbans com els de les ciutats més grans del nostre territori”; ha assenyalat el regidor.

Jose Maria Borja també ha parlat de la sostenibilitat del comerç local, que gràcies a les diferents opcions de venda permet la reducció del plàstic i els envasos no reutilitzables associats al consum, com és el cas de la venda a granel, per exemple.

Finalment, el responsable municipal de comerç ha detallat les accions publicitàries a favor del comerç local que s’han dut a terme des de començament d’any, com és l’emissió en ràdio de falques publicitàries; la publicació en xarxes de vídeos i la col·locació de cartells i mupis publicitaris. Accions que s’han fet en col·laboració amb Alcea.

“Emplaçe alteans i alteanes a realitzar les seues compres al municipi ja que amb això afavorim l’economia local i reduïm la desocupació; a més de beneficiar-nos de tots els aspectes positius que té comprar al comerç de proximitat”. Ha conclòs Jose Maria Borja responsable municipal de comerç.

 

Pin It on Pinterest