Select Page

El municipi prepara una ordenança abolicionista de la prostitució

 L’Ajuntament d’Altea, a través de les seues regidories d’Igualtat i Benestar Social, commemorarà el Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Xiquetes i Xiquets que se celebra el pròxim 23 de setembre amb un programa de ràdio i unes jornades.

“L’Ajuntament d’Altea té un ferm compromís amb l’abolició de la prostitució i el tràfic de persones, per això volem donar visibilitat a aquest dia i hem preparat un programa de ràdio en el qual experts com a representants de la Guàrdia Civil i la Policia Local i la tècnica d’Igualtat i Benestar Social parlaran dels recursos que té tant en el municipi com la comarca i la Comunitat Valenciana enfront del tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual”, ha comentat la regidora d’Igualtat i Benestar Social, Anna Lanuza.

En aquest programa també es parlarà sobre les dones que estan sent prostituïdes i d’aquelles que han aconseguit escapar del sistema inhumà que és la prostitució i la xarxa de tràfic.

Amb la finalitat de donar visibilitat a les víctimes, i per a explicar a la ciutadania com s’està treballant a nivell estatal en la Llei de Prostitució, s’ha preparat una jornada abolicionista que serà el dia 15 de novembre. Aquesta activitat s’engloba dins de la commemoració del 25N, i en ella, entre altres veus, estaran Amelia Tiganus una de les veus més conegudes a nivell nacional i internacional sobre l’abolicionisme de la prostitució.

“Amelia és una supervivent del sistema prostitucional, una feminista que ens donarà una visió personal i molt informada. Pel que voldria convidar als qui estiguen interessats a assistir, que s’apunten en el departament d’Igualtat”, ha continuat l’edil.

A més, Lanuza, ha exposat que des de l’Ajuntament d’Altea s’està treballant per a poder portar l’ordenança abolicionista al ple abans que s’acabe l’any. “En aquesta legislatura volem fer un pas més enllà, un pas avant per a aconseguir un dret humà fonamental com és la dignitat de les dones que no poden ser venudes i comprades, amb el vistiplau, a vegades, de molts països. Esperem que Altea siga un municipi abolicionista i posarem en valor el pròxim dia 23 de setembre”, ha finalitzat Anna Lanuza, regidora d’Igualtat i Benestar Social.

Pin It on Pinterest