Select Page

El regidor de Festes i el President de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai donen a conèixer el programa d’actes.

Ahir a última hora del matí, Joaquim Devesa i Vicent Lloret, edil de Festes i president de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai, respectivament, descrivien el que serà el programa d’actes per als dies centrals de les Festes Patronals d’Altea en honor al Santíssim Crist del Sagrari i de Moros i Cristians. Uns actes que este cap de Setmana protagonitzen la Presentació de vestits i entrega de ceptres i banderes de les 18 filaes que componen la Federació i l’Ofrena de Flors a la Mare de Déu del Consol.

La presentació de vestits tindrà lloc el dissabte dia 16, a partir de les 20:00h, al Palau d’Esports Vila d’Altea. D’altra banda, l’Ofrena de Flors a la Mare de Déu del Consol, es desenvoluparà el diumenge 17 a partir de les 11:00h des de la Plaça l’Ajuntament.

L´edil de Festes, que ha recordat que les Festes Patronals d´Altea han estat declarades, recentment, d´Interès Turístic de la Comunitat Valenciana, ha subratllat que “es tracta d´unes festes molt esperades per alteans i alteanes que les vivim des de diferents àmbits amb plenitud ja que ens brinden color, ens permeten escapar de la rutina per uns dies i fer realitat els somnis que no s’amaguen darrere de la sagnia i el formigó calent que ens ofega a l’estiu”.

Pel que fa al programa d’actes, l’edil de Festes ha parlat dels actes programats en Honor al Santíssim Crist del Sagrari que, en absència de Comissió de Festes, han estat disposats per la Regidoria de Festes, la Parròquia Verge del Consol i la Confraria del Crist, donant inici el passat dimecres 13 amb el Solemne Novenari en honor al Stm. Crist del Sagrari que es perllongarà fins el dijous 21 de setembre, a les 20:00h, excepte dissabte dia 16 que serà a les 18:00h. Un novenari que cada jornada estarà oficiada per un rector vinculat al municipi d´Altea.

Pel que fa als actes organitzats per la Federació de Moros i Cristians Sant Blai, ha estat el seu president, Vicent Lloret, qui els ha donat a conèixer, començant amb el vistós acte de Presentació de Vestits que les 18 filaes lluiran a les seues respectives desfilades; així com el lliurament de símbols als càrrecs festers del present any. Càrrecs que recauen en Juan Ramón Palencia, rei moro; Myriam Rodríguez, ambaixadora mora i Marcos Martínez, abanderat moro de la filà Tuareg. Sabrina Prada, reina cristiana; Rosa Noguera, ambaixadora cristiana i Mariló Prada, abanderada cristiana, de la filà Corsaris. Julia Carro, alfez cristiana de la filà Cebers. Ingrid Lloret, alferes mora de la filà Berebers. I com a abanderades de la Federació, Maria Moltó de Serrains és l’abanderada mora i Beatriz Ripoll de Templaris l’abanderada cristiana. Este acte tindrà lloc el dissabte 16 a les 20:00h al Palau d’Esports Vila d’Altea. L’accés és lliure i gratuït, limitat a l’aforament del recinte, l’obertura del qual tindrà lloc a les 19:30h.

Diumenge, 17 de setembre, a partir de les 11:00h des de la Plaça de l’Ajuntament partirà la romeria que acabarà a la Parròquia Verge del Consol per oferir la Patrona amb les flors que els portarà la ciutadania i els protagonistes de la festa. A continuació, 12:00h, Missa a la Mare de Déu del Consol.

El dijous 21 de setembre, a les 21:00h, assaig general de les Ambaixades Mora i Cristiana a la plaça de l´Església. A les 22:00h Nit de Salutacions.

El divendres 22 de setembre a les 13:00h tindrà lloc l’anunci oficial de festes amb el tradicional volteig de campanes i tret de morters. A les 19:00h Entrada de la Murta que anirà des de la Plaça de la Creu fins a la Plaça dels Esports. A les 20:00 desfilada de bandes i Pregó de Festes des del balcó de l’Ajuntament, que este any va a càrrec de Feli Saiz Zaragozí de la Filà Conqueridors. A les 23:00h obertura de la Barraca Popular i a les 00:00h “Entraets”. A partir de les 00:30h “Bacarrà On Tour”, amb un recorregut per diferents estils musicals que farà que la gent ball i canti a la barraca festera, ubicada a l’aparcament Basseta-Centre.

El dissabte 23 de setembre el protagonisme és fester i començarà a les 08:30h amb la Diana Mora; a les 11:30h, ostentació i tiroteig des de la Plaça de la Creu fins a l’Església, previ a l’Ambaixada Mora i Rendició Cristiana a les 13:15h. A les 20:00h espectacular Entrada Cristiana des del carrer Filharmònica fins a la Plaça dels Esports, en el seu habitual recorregut. A les 00:00h actuació d’orquestra “Flama” a la Barraca Popular.

El Diumenge dia 24 a les 11:30h cercavila de festers i autoritats fins a la Parròquia Verge del Consol per celebrar la Solemne Missa en honor al Santíssim Crist del Sagrari a les 12:00h. En finalitzar actuació de la Muixaranga de la Marina Baixa. Després cercavila fins al Passeig Mediterrani on a les 14:00h tindrà lloc la Mascletada. A les 19:30h cercavila en direcció a l’Església Parroquial, des d’on eixirà la Sollemne Processó. A les 00:30h Castell de Foscos artificials al Passeig Mediterrani a càrrec de la pirotècnia Tamarit. En finalitzar este, actuació de l’orquestra “La Pato” a la Barraca Popular.

Dilluns 25 de setembre, a les 8:30 h Diana Cristiana. A les 11:00h cercavila des de la Plaça de l’Església fins a la Parròquia Verge del Consol, on a les 11:30 se celebrarà la Missa en honor a Sant Blai, patró de la “Federació de Moros i Cristians”. A les 12:00h Alardo i tiroteig amb la concentració de les filaes a la Plaça del convent per dirigir-se cap a l’Ambaixada Cristiana i Rendició Mora, que tindrà lloc una vegada finalitzada la Missa a la mateixa Plaça de l’Església. A les 20:00h “Entrada Mora” i a les 00:00h Macro Discomòbil amb la participació de DJs locals a la Barraca Festera.

Dimarts, 26 de setembre a les 11:30h cercavila fins a l’Església del Convent on a les 12:00h tindrà lloc la Missa de Difunts i Acció de Gràcies. A les 16:00h devolució de les banderes al Casal Fester per part de les filaes. A les 19:00h gran musical familiar “El llibre de la Selva”, per a tots els públics a l’aparcament Basseta-Centre.

Dimecres 27 està dedicat a la gent gran i se celebrarà una actuació a càrrec del “Duo Jam” i berenar als jardins del centre Social, amb accés lliure i gratuït.

El divendres 29 a les 21h començarà el festival musical “Fesporrat” amb les actuacions de “La Fúmiga”, “Cactus”, “Colomet” i “Santi Mataix” a l’aparcament Basseta-Centre.

Diumenge 1 d’octubre serà la III Trobada de Boixets d’Altea, a l’Avda. Comunitat Valenciana, la que marque el tancament de les Festes Patronals d’Altea 2023.

Tant la Federació de Moros i Cristians Sant Blai com l’Ajuntament d’Altea, convida la ciutadania i turistes a participar d’estes festes, alhora que convida alteans i alteanes a tenir paciència, en cas de tenir alguna de les filaes prop de casa perquè les festes són només 4 dies a l’any i la millor convivència entre ciutadans i festers és important perquè les festes es desenvolupen segons el previst, amb tranquil·litat i la major alegria i gaudi possible per part de tots.

A més, a www.altea.es es retransmetran en directe el Pregó, les Ambaixades i les Entrades Mores i Cristianes. Així mateix, el programa de festes íntegre es troba disponible a l’apartat de festes d’esta mateixa web municipal.

Pin It on Pinterest