Select Page

La Comissió organitzarà un concurs d’hortalisses i tornarà a portar la paella gegant a la festa

Aquest diumenge donarà inici les festes en honor a San Isidre Llaurador en la partida Els Arcs. Així ho han donat a conéixer el regidor de Festes, Joaquim Devesa i els clavaris de la comissió de festes, els germans Ana Terol i Paco Terol.

Com ha explicat el responsable municipal de Festes, “aquestes festes se celebren fa més de 25 anys, des de l’Ajuntament ens unim a aquesta celebració de la partida dels Arcs. Unes festes que posen en valor el treball dels agricultors i agricultures del nostre poble”; ha declarat l’edil Joaquim Devesa.

Per part seua, la clavària, Ana Terol, ha manifestat que són una xicoteta comissió de festes i han decidit programar els actes que caracteritzen a aquesta festa de barri, com és el “Sopar del Cabasset” i la Romeria, entre altres com la “Despertà” i el Quinari. A més, Terol ha explicat unes de les novetats d’enguany; que és el concurs d’hortalisses en l’esmorzar del dilluns, del qual, es convidarà als agricultors i les agricultores del poble.

El calvari, Paco Terol, ha explicat unes altres de les novetats d’enguany, que és la volta de la paella gegant. A més, el clavari ha posat recalcament en el dia més especial de les festes, que és la romeria. “Aquesta festa de Sant Isidre rendeix tribut als llauradors i llauradores del poble”, ha assenyalat Paco Terol.

A més, el regidor recorda que el programa d’actes es pot descarregar i consultar en la pàgina web de l’Ajuntament (https://altea.es/regidories/festes/).

Programa d’Actes

De dimarts 8 a dissabte 12 d’agost, a les 21:00h Quinari en honor a Sant Isidre.

Diumenge 13, a les 13:00h anunci de festes amb volteig de campanes i traca; a les 18:00h Entrada a la Multa i berenar per als xiquets i adults; a les 21:30h tradicional “sopar del cabasset” i després el Dúo Fluxa.

Dilluns 14, a les 09:00h Despertà pel barri acompanyat de Xirrimita i Tabalet; a les 10:00h esmorzar per a tots els horticultors i horticultores organitzat per la festa (tomaques, melons, cebes i productes dels camps del barri). Es premiarà les hortalisses amb major grandària (s’entregarà el premi en la missa després de la romeria); a les 14:00h Coca a la LLumà per a tots els assistents (sangría donada pel El Chiringuito); a les 18:00h gran parc aquàtic i berenar per a tots; a les 21.00 disc-mòbil.

Dimarts 15, a les 09:00h Despertà; a les 11:00h preparació de canyes per a la romeria; a les 14.00 paella gegant per a tots els assistents; i a les 20:00h concentració a Palau Altea per a realitzar la romeria de San Isidre fins a l’Ermita, en la qual s’oferirà la missa en honor al Sant i es llegirà la composició de la nova Comissió de Festes. La Festa oferirà refrigeri.

“Hem preparat un programa modest, però en el qual no ens hem oblidat de seguir les tradicions. Som una comissió xicoteta”, ha explicat els clavaris, els qui conviden als veïns del barri i als alteans en general a participar en aquests actes que s’estan ultimant per al gaudi de tots. D’altra banda, agraïm a la Regidoria de Festes i als comerços que han ajudat en les festes.

“Moltes gràcies a la comissió per preparar aquestes festes, recuperar traccions i recordar a l’agricultor i donar valor al seu ofici, i convide als veïns i veïnes d’Altea a participar en les festes”, va finalitzar l’edil, Devesa.

Pin It on Pinterest