Select Page

Este servei municipal de vesprada es prolongarà fins a finals de desembre.

La regidoria d’Igualtat posa en marxa, de nou, el servei municipal de ludoteca que entrarà en funcionament a partir del proper 16 d’agost, a la planta baixa del Centre Social. Com han indicat l´edil d´àrea, Anna Lanuza i la tècnica, Nati Garcia, es tracta d´un recurs gratuït per a l´usuari que pretén facilitar a les famílies les conciliació laboral permetent que els seus xiquets i xiquetes estiguen atesos, entretinguts i aprenent en horari de vesprada.

L’edil d’Igualtat ha explicat que des del 16 d’agost al 31 de desembre el departament esmentat “oferirà este recurs com a mitjà de conciliació de la vida familiar i laboral, que s’engloba dins del Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat i de la Conselleria de Igualtat i de Polítiques Inclusives”. Un servei que és possible gràcies a la subvenció rebuda de 69.000 €.

La ludoteca estarà instal·lada a la planta baixa del Centre Social, donarà servei a 40 famílies i serà atesa per 7 professionals. L’horari de servei és de les 14.30 ha les 22 h de dilluns a divendres, durant el mes d’agost; a partir de setembre fins al 31 de desembre, l’horari també serà de vesprada de dilluns a divendres en horari de 16.00 a 20.00 h.

La franja d’edat que s’atendrà durant el mes d’agost és de 4 a 12 anys i esta s’amplia fins als 16 anys a partir del setembre ja que juntament amb el departament de Joventut es crearà una ludoteca juvenil per a xicons i xicones que en tinguen de 12 a 16 anys.

Anna Lanuza ha volgut matisar que, “per motius de terminis a la recepció de la subvenció, el recurs comença a impartir-se este any amb una mica de retard, però se supleix esta tardança ampliant el servei fins al 31 de desembre”.

A més, segons les dades aportades per la responsable municipal, s’han creat 3 borses de treball temporal que permetran que en futures ludoteques s’agilitze el procés de contractació de les persones formades que atenguen la ludoteca.

Les persones interessades que vulguen inscriure els fills i filles, el que han de fer és acudir al departament d’Igualtat al Centre Social, per sol·licitar la informació i cursar la inscripció. En cas que se sobrepassara el nombre de places habilitades, tindrien prioritat les famílies més vulnerables econòmicament, les dones víctimes de violència de gènere i les famílies monoparentals.

Per la seua banda, Nati Garcia ha apuntat les novetats del servei a la present edició, com l’ampliació de l’edat dels assistents des dels 14 als 16 anys i destinar un 3% de la subvenció rebuda de 69.000€ a la formació a hòmens en matèria d’Igualtat. Una formació que s’oferirà a partir del mes de setembre perquè les famílies puguen conciliar a Igualtat.

Finalment, des de l’àrea d’Igualtat, els seus responsables han animat les famílies alteanes a fer ús d’este servei i a fer com més aviat millor la inscripció, atès que el servei s’engega ben aviat.

Pin It on Pinterest