Select Page

Aquest servei començarà a partir de l’11 de setembre en el Centre Cultural Juvenil

Les Regidories d’Igualtat i Joventut, regides per Anna Lanuza i Germán Manjón, han posat en marxa el servei municipal anomenat “Espai Jove” per a joves de 12 a 16 anys. Aquesta iniciativa, que entrarà en funcionament a partir del pròxim 11 de setembre en el Centre Cultural Juvenil, és un recurs gratuït que pretén facilitar a les famílies la conciliació laboral permetent que els seus xiquets i xiquetes estiguen atesos, entretinguts i aprenent en horari de vesprada. Així ho han presentat els edils al costat de la tècnica d’Igualtat, Nati García; Mari Sol San Román, treballadora de la ludoteca, Mar Delgado, dinamitzadora de Joventut i Mercedes Benedicto, tècnica de Joventut.

L’edil d’Igualtat, Anna Lanuza, ha explicat que des de l’11 de setembre al 29 de desembre “s’oferirà aquest recurs com a mitjà de conciliació de la vida familiar i laboral, que s’engloba dins del Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat i de la Conselleria d’Igualtat i de Polítiques Inclusives”. Un servei que tindrà un horari de vesprada de 16 a 20 hores. Ja que, al costat del departament de Joventut s’ha creat una ludoteca juvenil, anomenada Espai Jove, per a xics i xiques que tinguen de 12 a 16 anys.

La franja d’edat és de 4 a 12 anys en la Ludoteca Municipal que està situada en el Centre Social. I el ‘Espai Jove’ que amplia el servei a les edats d’entre els 12 a 16 anys, estarà situat en el Centre Cultural Juvenil.

Les persones interessades que desitgen inscriure als seus fills i filles, han de acudir al departament d’Igualtat en el Centre Social o al Centre Juvenil, per a sol·licitar la informació i cursar la inscripció. Es pot demanar informació als correus joventut@altea.es, centrejuvenil@altea.es o al número 627 47 20 83.

Germán Manjón ha volgut matisar que, “les places són limitades, hi ha 10 places per als usuaris que està utilitzant el servei de ludoteca i altres 10 per a persones que encara no s’han escrit. Vull recordar que el Centre Juvenil és per als joves del municipi, es troba disponible per a oferir tota l’ajuda que podem prestar a la joventut i que ells utilitzen aquest espai per a estudiar o reunir-se”.

Per part seua, Mari Sol Sant Román, treballadora de la ludoteca, ha explicat les activitats, “s’emportaran a terme dinàmiques de grup, exercicis d’arts plàstiques, jocs de taules, ball contemporani i teatre experimental. Crec que és important aquest servei perquè fomenta valors per a la comunitat”.

Per part del departament de Joventut, Mar Delgado, dinamitzadora de l’àrea, “a més es pot pujar el rang d’edat fins a 30 anys en les activitats com a teatre experimental i fer diferents grups d’edats. Volem que els joves utilitzen el Centre Juvenil i el facen seu perquè cobre vida aquest edifici municipal. Que utilitzen les instal·lacions per a fer treballs grupals, i també si necessiten ordinadors o informació per a estudis o un tema concret.

Finalment, Anna Lanuza, han animat als joves d’Altea a fer ús d’aquest servei i a fer com més prompte millor la inscripció, atés que el servei es posa en marxa en breu. “El Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat i de la Conselleria d’Igualtat i de Polítiques Inclusives és tot un èxit. Des de l’Ajuntament es treballarà per a seguir amb el servei en 2024, ja que hem creat una borsa.

Pin It on Pinterest