Select Page

Enguany, com a novetat, hi haurà un taller de muixeranga i un passacarrers de disfresses amb xaranga

L’edil de Festes, Joaquim Devesa i els responsables de la Comissió de Festes, Scott Aibar i Xavi Banyuls, han presentat el programa de festes de Sant Roc 2023 en roda de premsa en el Casal Fester. Les festes se celebraran com a dies centrals del 4 al 7 d’agost i enguany, com a novetat, hi haurà un taller de muixeranga i un passacarrer de disfresses amb xaranga.

En el transcurs de la compareixença, el responsable municipal de Festes ha agraït la labor de la Comissió de Festes. “Aquestes festes, són molt antigues, se celebren en els barris de l’Horta i Els Quintanes des de fa més de 200 anys. Sant Roc té lloc a Altea en el primer cap de setmana d’agost per motius agrícoles, ja que el sant es commemora el dia 16 d’agost”, ha comentat Joaquim Devesa.

A més, el regidor recorda que el programa d’actes es pot descarregar i consultar en la pàgina web de l’Ajuntament (https://altea.es/regidories/festes/).

Ha sigut els clavaris, Scott Aibar i Xavi Banyuls, els encarregats de revelar el programa d’activitats que va començar el passat 27 de juliol amb la Novena en honor a Sant Roc. Unes Novenes que conclouran el dia 4 d’agost en l’ermita de Sant Roc a les 21:00h.

“Enguany, com a novetat, farem un taller de muixeranga per a totes les edats, amb l’objectiu de recuperar tradicions valencianes. A més, comptarem amb l’actuació del grup de danses de Bellaguarda”, ha assenyalat Xavi Banyuls. I afegia, “en aquesta edició volem recuperar el tradicional ball de disfresses amb una nit de xaranga per a tots els veïns”.

El dijous 3 d’agost tindrà lloc el “El sopar del cabasset” a les 22.00 hores, i després la nit d’Albaes i música per part de Xumena & Cia. Aqueist mateix divendres 4 d’agost a les després de la novena, a partir de les 23 hores, serà el torn dels concerts, actuaran Malaguenyos Crew, La Trocamba Matanusca i Ding Dong System.

El 4 d’agost a les 13:00h es durà a terme el volteig de campanes anunciant l’inici de les festes i a les a les 18:00h concentració en la barraca per a anar a tallar el “arbret”. A les 20:00h berenar en la “Era del Curruc” i a les 21:00h “plantà de l’arbret” i a continuació “Coca a la Llumà”. A partir de les 23.00 començarà la revetla a càrrec La Gran Bablyon i Mo’roots. A les 04.00 hores, es decorarà l’era amb banderoles.

El dissabte 5 d’agost a les 8:00h “Despertà”. A les 13:00h solemne missa en honor a Sant Roc. A les 14:00h tret de coets voladors i en finalitzar aperitiu per a tots en la barraca festera. A les 17:00h, contacontes a càrrec de Paula Merenciano, a les 18.00, taller de muixeranga per a totes les edats. També actuarà el grup de danses de Bellaguarda, a les 19:30h, i a les 23.00 passacarrer de disfresses amb xaranga

Dilluns 7 d’agost, a les 08.00 h. “despertà”. A les 12:00h Missa de Difunts cantada pel Cor de la Parròquia i nomenament de la Comissió 2024. A les 13:00h, tret de voladors i aperitiu per a tots en la barraca. A les 14:00h, Concurs de paelles (inscripcions 687168694). A les 17:00h, jocs infantils i circuit de bicicleta en l’era. A continuació, a les 18 hores, música en la barraca a càrrec de “Xaranga Aureba” i final de festes.

A més, en nom de la Comissió de Festes, els clavaris han donat les gràcies a l’Ajuntament d’Altea per la seua col·laboració i als col·laboradors de la festa. A més, han convidat a tots els veïns i veïns del municipi a participar durant els dies de celebració.

“Moltes gràcies a la comissió per preparar aquestes festes, recuperar traccions i recordar als que no estan, i convide als veïns i veïnes d’Altea a participar en les festes”, va finalitzar l’edil, Devesa.

Pin It on Pinterest