Select Page

La Regidoria de Benestar Social proposa la donació d’aquests vehicles per a col·laborar en les accions socials de les ONG’s

El Ple ordinari del mes de juliol a l’Ajuntament d’Altea ha autoritzat per unanimitat la cessió de sengles vehicles de titularitat municipal a les entitats locals de Càritas i Creu Roja, dins de les mesures de suport a totes dues entitats i a la feina de casa de caràcter social. La proposta de la Regidoria de Benestar Social ha sigut ratificada per tots els grups municipals.

Càritas comptarà amb un vehicle que podrà utilitzar per a les seues activitats, com la recollida de productes des del Banc d’Aliments, situat a Alacant. Aquest mateix vehicle és el que venia utilitzant Creu Roja per al trasllat de persones, però ha quedat no apte per a aquest servei degut a l’antiguitat d’aquest, encara que es troba en condicions per a altres usos. Aquesta furgoneta de transport va ser donada en el seu moment, 2008, per la Fundació Caixa Murcia a l’Ajuntament d’Altea.

Al mateix temps, la Regidoria ha adquirit un altre vehicle per a cobrir la demanda de Creu Roja que hui ha sigut cedit a aquesta entitat, que sí que requereix el trasllat de persones i necessita un transport adequat a aquesta funció concreta.

Segons Anna Lanuza, regidora de Benestar Social, “una de les activitats fonamentals amb les quals es col·labora és en el trasllat de persones, que per circumstàncies socials, personals, familiars o sanitàries tenen dificultats per al desplaçament o es requereix realitzar trasllats a centres o residències, en moltes ocasions de manera immediata. Així com desplaçaments necessaris del personal voluntari, per això hem vist necessari aquesta cessió”.

D’altra banda, en el ple també s’han aprovat els punts 2 i 5 de l’ordre del dia amb els vots a favor de Compromís i PSOE, abstenció de Vox i en contra del grup popular. En el punt número 2 s’ha aprovat un increment de les tarifes del subministrament d’aigua del 28% a pesar que l’empresa concessionària reclamava una pujada del 139%. D’altra banda, en el punt 5 s’ha aprovat la sol·licitud d’un préstec de mig milió d’euros per a quadrar el romanent negatiu de 2022. El regidor d’Hisenda, José Maria Borja Ivars, ha confirmat que “aquest préstec no és per a despesa corrent, ja que els nostres comptes estan sanejats, sinó per a quadrar el romanent després de liquidar l’any passat el deute del PAI del Riu Algar”.

Pin It on Pinterest