Select Page

La Comissió i Regidoria de Festes presenten el programa d’actes

Les festes de Sant Pere i la Verge del Carme celebraran els seus dies centrals d’actes del divendres 14 al diumenge 16 de juliol. Enguany, com a novetat tornen a eixir les barques en la processó marinera del diumenge. Així ho han anunciat l’edil de Festes, Joaquim Devesa i els clavaris de la Comissió de Festes, Cristina Asensi Pons i Luis Alvado Hernández.

Com cada any, el Paseig Sant Pere, serà l’escenari dels actes que la Comissió de Festes prepara amb esforç i treball perquè alteans, alteanes i especialment els veïns del barri, gaudisquen d’uns dies de celebració i oci en honor a Sant Pere i la Verge del Carmen.

Com ha recordat l’edil de Festes, “aquestes festes estan lligades a les famílies de tradició marinera del poble. Els responsables de l’organització de la festa són unes persones joves que segueixen avant amb les festes i lluiten per recuperar les tradicions del nostre poble”.

Devesa ha agraït a la Comissió de Festes i als seus clavaris l’organització dels actes festers. “Sé que heu posat molta estima en l’organització d’aquestes festes i és un fet que s’ha d’agrair”; ha comentat el regidor de Festes.

Per part seua, Cristina Asensi ha agraït a la regidoria el fet de fer públic el programa d’actes per mitjans digitals, com són les xarxes socials municipals (https://altea.es/es/concejalias/fiestas/)

Asensi ha animat a les xiquetes, xiquets i joves a vestir-se amb el vestit de marinera o mariner en els actes propis d’aquesta tradició, com poden ser la “Entrada de la Murta”, la Missa i la romeria. La clavària ha desgranat el programa d’actes i ha convidat a la participació, “estic satisfeta pel programa que hem realitzat”

Per part del clavari, Luis Alvado, ha anunciat la novetat d’aquestes festes de Sant Pere, “enguany recuperem la Processó marinera tornant a traure les barques, a més tindrem una barca per al públic amb l’aforament limitat de 140 persones aproximadament”. I afegia, “vull donar les gràcies a totes les empreses col·laboradores, a la Regidoria de Festes i a tots els membres d’aquesta Comissió jove”.

“Desitgem des de l’Ajuntament que la Comissió, alteans, alteanes i visitants gaudisquen d’aquestes festes”, ha finalitzat Joaquim Devesa.

Programa d’Actes

Dijous 13 de juliol. A les 21 hores. “Sopar del cabasset”, al carrer Sant Pere (davant de Caixatea). La vetlada estarà amenitzada per Xumena & Cia. La comissió oferirà beguda i aperitius per a tots els assistents.

Divendres 14 de juliol. 13:00h. Anunci oficial de les festes amb el volteig general de les campanades; 17:00h. Berenar per als xiquets i xiquetes; 18:00h. Entrada de la Murta; 23:00h. Actuació del Duo Paradise i discomóvil a càrrec de Soundmax en el Passeig Sant Pere. 

Dissabte 15 de juliol. 08:30h. Despertada amb dolçaina i tabalet; 9.30 Trofeu Sant Pere de Falutx Mediterrani enfront de la cornisa litoral del passeig Sant Pere; 11:00h Regata Optimist i vela lleugera interclase amb la col·laboració del Club Nàutic d’Altea; 14:00h Cerimònia de lliurament de trofeus de les regates Sant Pere seguida del tradicional concurs gastronòmic de Calders. 17:00h Entreteniments i jocs aquàtics amb animació per als més xicotets; 23:00h Gran revetla a l’Auditori de Sant Pere de l’orquestra Mite.

Diumenge 16 de juliol. 08:30h Despertada; 13:00h Coca a la Llumà al parc del Passeig.; 18:30h Concentració en la Plaça del Convent per a acompanyar en romeria a les Imatges de Sant Pere i la Verge del Carmen fins a l’auditori de Sant Pere; 19:00h Missa de Campanya a l’auditori; 20:00h Romeria marinera fins al Port on es llançaran les corones de llorer i les 21 salves marineres; 23:00h, retorn de les imatges a l’Església de San Francisco i llançament de focs artificials enfront de l’auditori del Passeig Sant Pere.

Pin It on Pinterest