Select Page
L’Ajuntament d’Altea ha signat un conveni de col·laboració dotat amb 8.000 euros amb la Universitat d’Alacant per a dur a terme aquests treballs

La Universitat d’Alacant ha començat els treballs d’intervenció arqueològica en el jaciment de Sogai d’Altea. Una acció que s’emmarca dins del conveni de col·laboració que han signat les Regidories d’Urbanisme i Cultura amb l’ens acadèmic. El Consistori ha aportat 8.000 euros per a dur a terme aquest projecte.

El jaciment de Sogai està catalogat amb el nivell de protecció de ‘Ben Catalogat’ en la categoria de ‘Àrea de Vigilància Arqueològica (nivell I)’. Es tracta d’un jaciment de gran importància per a l’estudi de l’evolució històrica i cultural a la Marina Baixa, des de la cultura ibèrica passant per època romana i arribant fins a la cultura andalusina a les nostres terres. Més en concret, és de gran valor en l’estratègia d’estudi de l’explotació agrària durant el món antic en les planes fluvials.

El projecte, inclòs dins del Pla General d’Investigació denominat ‘Explotació de l’espai agrari rural en el món antic, al voltant del va riure Algar’, pretén delimitar l’àmbit cultural i la seqüenciació històrica del jaciment, així com conéixer i estudiar l’explotació de tota mena de recursos naturals i l’espai agrari rural en el món antic, al voltant del riu Algar i el seu impacte sobre el paisatge.

Els treballs tindran una duració aproximada d’un mes i seran realitzats per investigadors i estudiants de la Universitat d’Alacant, així com voluntaris i col·laboradors.

Pin It on Pinterest