Select Page

Hui al matí, l’Ajuntament d’Altea ha acollit l’acte de lliurament, per part del Rotary Club Internacional, de l’escultura “Atalaya Terra” de l’escultor Viktor Ferrando. Una obra de grans dimensions, realitzada amb materials recuperats de l’estesa ferroviària d’Altea, que prompte serà instal·lada als voltants de la Plaça d’Europa, davant de la Platja de L’espigó.

L’acte de donació ha estat presidit per l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares i ha comptat amb la participació del Governador del Districte 2203 del Club Rotary Internacional, José Ibáñez Climent i del mateix escultor Viktor Ferrando; així com la presència de l´edil de Cultura Aurora Serrat i el tècnic d´àrea, Ignacio Beltrán.

Com indica el conveni de cessió, el Rotary Club dóna a Altea de forma perpètua i gratuïta, sense restricció d’ús, el bé i en contraprestació l’Ajuntament es compromet a promoure’n la difusió per tal de col·laborar amb la consideració d’Altea com a municipi impulsor de la cultura i instal·lar l’obra a una zona de la ciutat, la plaça d’Europa, abans de final d’este any 2023.

L’escultura “Atalaya Terra” té una alçada de 3,5 metres i un pes de 4.500kg. Els materials per fer-la han sigut donats per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, procedents del tram comprès entre Benidorm i Altea, segons explica l’autor. Viktor Ferrando matisa que “el material que la gent es trobarà és la reconversió d’un patrimoni històric que no s’ha perdut. Una via de tren del 1913 no és un tros de ferro que es va utilitzar al seu moment perquè pasara una locomotora, sinó que és una obra d’art procedent d’Anglaterra”.

En el transcurs de la seua intervenció Ferrando ha tingut també paraules de gratitud per al Rotary Club Calpe Ifach, mediador en el projecte.

“És un orgull per mi treballar amb este ferro que té més de 100 anys i que ja estava donant servei al municipi”. Declara Viktor Ferrando, que al·ludeix al reciclatge i la sostenibilitat com a principis bàsics dels seus projectes.

Per la seua banda, Jose Ibáñez, Governador Electe del Districte 2203 del Rotary Club Internacional, reconeixia la relació entre l’artista i la institució de què forma part “perquè ell té voluntat de donar 18 obres a diversos ajuntaments, entre els quals hi ha Altea i que les obres siguen col·locades de la mà del Rotary Internacional. En este cas l’obra és Atalaya Terra, que lluirà al Passeig i el Rotary té molt de gust de donar-la al poble d’Altea”.

I en nom del consistori alteà, l´edil de Cultura ha expressat que “és una sort que artistes com Viktor Ferrando aposten per augmentar el nostre patrimoni cultural i artístic. Ens sentim molt honrats que Viktor Ferrando haja triat Altea per ubicar una de les seues peces que tenen un missatge de reciclatge destacable”.

Aurora Serrat s’ha sumat als agraïments de l’alcalde cap a l’artista i el Rotary Club Internacional per la donació; així com ha avançat que el projecte no consisteix només en la col·locació de l´escultura, sinó que s´està treballant en una acció mediambiental de neteja d´un espai natural, la realització de jornades de conscienciació i activitats per als menuts centrades en el reciclatge.

Pin It on Pinterest