Select Page

L’acord comptarà amb una Escola d’Associacions amb formacions i servei d’assessorament gratuït

Les associacions d’Altea disposaran, a partir del mes pròxim, serveis de formació i assessorament presencials gratuïts. Així ho ha donat a conèixer  l’edil del Participació Ciutadana, Maria Antonia Laviós. La regidoria ha signat un conveni amb la Fundació Horta Sud, entitat que s’encarregarà de dur a terme les accions de promoció de l’associacionisme.

L’acord fixa una jornada d’assessorament individualitzat en qüestions concretes de l’entitat, un servei d’assessorament en línia i telefònic durant tot l’any i la celebració de quatre jornades formatives. Entre els mesos de juny i setembre, les associacions alteanes que ho desitgen podran rebre formació en: obligacions fiscals, obtenció de certificats digitals i presentació telemàtica, obligacions documentals i justificació de subvencions.

Per part de la regidora de Participació Ciutadana, Mari Laviós, assenyalava: “les associacions són claus per al desenvolupament social i cultural del municipi, que ens ajuden a dinamitzar, i, a més, són un motor per a Altea que promouen la participació ciutadana. Amb aquesta formació i assessorament gratuït milloraran en tots els seus aspectes”.

Per part seua, el director de la Fundació Horta Sud, Julio Huerta, ha destacat la importància de “cuidar al moviment associatiu amb formació i acompanyament, però sobretot amb escolta activa de les seues necessitats i demandes”. Així mateix, Horta ha manifestat la seua alegria per la signatura del conveni amb l’Ajuntament d’Altea -el primer de l’entitat amb un municipi de la Marina Baixa i ha posat en valor la capacitat del programa per a “generar sinergies entre entitats, tant del mateix municipi com uns altres”.

En les pròximes setmanes, l’Ajuntament anunciarà les dates de les sessions formatives i d’assessorament. Fins llavors, totes les associacions que ho desitgen poden fer arribar ja les seues consultes a la Fundació Horta Sud mitjançant correu electrònic o per via telefònica.

“Per tant, és essencial reconéixer i donar suport a les associacions del municipi, ja que són un pilar fonamental a Altea” finalitzava Laviós.

Pin It on Pinterest